Borna Filic/PIXSELL

MRAK TARITAŠ “Orešković bi trebao priznati da je slučajni premijer, a ministri da se nisu snašli”

Zastupnica HNS-a Anka Mrak Taritaš večeras je u Dnevniku Nove TV kazala kako je prijedlog njenog stranačkog kolege Andre Vlahušića da se stvori velika koalicija SDP-HDZ, njegov osobni stav.

Kazala je kako niti jedan od blokova danas nema 76 potpisa. “Iza brojke 6 stoje imena i prezimena saborskih zastupnika, koji moraju štampano ispisati svoje ime i prezime, dati potpis za jednu ili drugu stranu”, rekla je Mrak Taritaš dodajući da je dobro da je HDZ napokon proznao da nemaju 76 ruku.

HNS je, kaže, dogovorio kako Orešpković, kao ni novi mandatar, nemaju njihovu podršku, već zagovaraju nove izbore. “Znate s padom gospodina Oreškovića, ne odlazi samo gospodin Orešković, nego odlaze i ministri, i gospodin Hasanbegović, odlazi i gospodin Karamarko, odlazi i gospodin Šustar”, objašnjava.

O novom otkazivanju sjednice Vlade kaže da bi bila vijest da se sjednica održi. “U posljendjih malo više od mjesec dana, sjednice Vlade su bile 60 posto telefonske, a 40 posto su se oni viđali. Dakle, to zapravo pokazuje nesnalaženje”, poručuje Mrak Taritaš dodajući kako bi premijer trebao priznati da je slučajni premijer, a ministri da se nisu snašli.

“Scenarij koji je meni danas najizgledniji, jest taj da bi se u četvrtak ipak moglo odlučivati o gospodinu Oreškoviću kao premijeru zajedno sa svim članovima Vlade, da bi se njima moglo iskazati nepovjerenje i da će se probati dobiti još 30 dana za novog mandatara i novu Vladu, ali to je samo produživanje agonije”, kaže Mrak Taritaš. Zaključuje kako nešto što nije dobro krenulo ne može dobro ni završiti.

Komentiraj