HINA/ Ivan ŠARAVANJA/ iš

Mladež HDZ-a Vukovar osudila morbidne naljepnice u Vukovaru i velikosrpsku propagandu u Bačkoj Palanci

Mladež HDZ-a grada Vukovara u nedjelju je najoštrije osudila postavljanje naljepnica u Vukovaru s natpisom “”Serbian family tree” kojima se vrijeđa dostojanstvo pripadnika srpske nacionalne manjine, ali i svih drugih građana grada Vukovara te velikosrpsku propagandu na nogometnoj utakmici u Bačkoj Palanci gdje se vidjela srpska zastava s natpisom Vukovar na ćirilici.

“Srpska zastava sa natpisom Vukovar na ćirilici propagira fašističku politiku onih koji još uvijek sanjaju ‘Veliku Srbiju’. Posezanje za hrvatskim teritorijem, a osobito gradom Vukovarom, apsolutno nam je neprihvatljivo te se time podižu tenzije i napetost u društvu”, priopćili su iz Mladeži HDZ-a Vukovar.

Od Ministarstva vanjskih poslova i svih ostalih institucija zatražili su da osude taj čin, pronađu krivce i reagiraju na primjeren način.

“S jednakim zgražanjem osuđujemo nedavno postavljanje naljepnica po gradu kojima se vrijeđa dostojanstvo pripadnika srpske nacionalne manjine, ali i svih drugih građana grada Vukovara koji svojim velikim trudom njeguju duh tolerancije. To je neprihvatljivi ekstremizam kojemu nema mjesta u Vukovaru. Grad Vukovar je ponosan na svoje običaje, ljude, manjine te tražimo da se isto tako osude počinitelji koji vrijeđaju dostojanstvo svih. Tražimo hitnu reakciju nadležnih”, stoji u priopćenju Mladeži HDZ-a grada Vukovara koje je potpisala predsjednica Davorka Krajnović Naletilić.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je u nedjelju da je u u vukovarsku policiju privreden 19-godišnjak kojeg se sumnjiči za postavljanje morbidnih naljepnica na kojima je ispisano “Serbian family tree” sa slikom stabla na kojem vise ljudi i slikom Ante Pavelića.

Komentiraj