Milijunti putnik Croatia Airlinesa ove godine najranije u povijesti tvrtke

Slavko Midzor/PIXSELL

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines u petak je zabilježio svog milijuntog ovogodišnjeg putnika, što je najranije u povijesti tog prijevoznika i čak 12 dana ranije nego prošle godine.

Ovogodišnja je milijunta putnica Suzana Brenko, putnica na redovnom letu Croatia Airlinesa iz Dubrovnika za Zagreb.

Nju je nakon slijetanja zrakoplova u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dočekao direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka, koji joj je uručio i prigodnu nagradu, dvije besplatne povratne zrakoplovne karte poslovnog razreda za jedno od odredišta Croatia Airlinesa po izboru putnice.

I Međunarodna zračna luka Zagreb nagradila je jubilarnu putnicu Croatia Airlinesa premium uslugom na odlasku i dolasku na letu Croatia Airlinesa prema njezinom izboru, kao i osobu u njezinoj pratnji.

“Ove je ugodno i lijepo iznenađenje. Često letim Croatia Airlinesom i vrlo sam zadovoljna njihovom kvalitetom. Besplatnim kartama ću vjerojatno povesti svoje nećake negdje u Europu, Pariz ili London”, kazala je Brenko.

Croatia Airlines je ovogodišnjeg milijuntog putnika zabilježila najranije u povijesti tvrtke s obzirom da je do sada taj putnik najranije bio zabilježen 18. srpnja 2012. godine.

“Ovogodišnji rekord rezultat je pozitivnog trenda u poslovanju Croatia Airlinesa te širenja mreže letova i otvaranja novih linija prema atraktivnim europskim odredištima, što je omogućeno uspješno završenim programom restrukturiranja”, kazao je Kolka, podsjetivši da je u svibnju ove godine Croatia Airlines proširio mrežu odredišta povezavši Zagreb izravnim letovima s Lisabonom, Milanom, Pragom i Sankt Peterburgom.

Dodao je da zrakoplovi Croatia Airlinesa ove sezone izravno povezuju Hrvatsku s 34 europska odredišta u 21 državi, kao i s osam hrvatskih zračnih luka.

Također je kazao kako očekuje da će ukupan broj putnika Croatia Airlinesa tijekom 2016. godine biti oko 6 posto veći u odnosu na prošlu godinu i dosegnuti brojku od dva milijuna.

 

Komentiraj