MILANOVIĆ: MOST želi reforme, pozivam ih da to napravimo zajedno

HINA/ Daniel KASAP

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović stigao je iza ponoći u izborni stožer te je uz ovacije okupljenih održao govor. Prvo se zahvalio svima koji su dali svoj glas.

“Jedna je stvar jasna. Hrvatska je odlučila da nema povratka na staro. U kojem pravcu idemo, u kojem smjeru odlučit ćemo sljedećih dana, možemo već sutra”, rekao je Milanović.

“U ove četiri godine smo pokazali da smo ljudi, da smo organizirana država i da se zalažemo za najviše europske vrijednosti. No ne možemo sami, trebaju nam partneri i to su ovi izbori pokazali”, objasnio je Milanović dodajući da ih pozivaju da im se pridruže ne kao vođama, već kao partnerima.

“Ne postavljamo uvjete, želimo razgovarati…. Sada vidimo da se pojavio MOST koja želi reforme, pozivam ih da to napravimo zajedno”, dodao je Milanović.

“Glas birača nije samo glas, to je vjera, povjerenje, to je nada. Nema mjesta nikakvoj eurforiji, spoticali su nas, opstruirali, ali nikada nismo zaboravili glavnu vodilju, a to je hrvatski interes”, nastavio je Milanović.

Dodao je kako nakon četiri godine ‘čista srca i bistrih očiju’ može reći kako Hrvatska raste i da je bolja i organiziranija nego ikada u posljednjih 25 godina. “Njezin mandat je dovršen, a želimo drugi. Sa dobrom mjerom prema svakome, sa zlobom prema nikome još jednom pozivam one kojoj Hrvatskoj žele dobro”, kaže Milanović.

Na kraju je istaknuo kako nitko ne može obećati da će Hrvatsku voditi u pet točaka. “Radi se o stotinama točaka i jednom srcu. Živjeli”, zaključio je Milanović svoj govor.

Komentiraj