Robert Anic/PIXSELL

MILANOVIĆ DOBIO JOŠ JEDAN GLAS ZA MANDATARA Ne želimo nikoga likvidirati, nego formirati Sabor

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jutros je na svom Facebook profilu istaknuo kako je Glavni odbor SDP-a poslao vrlo jasnu poruku odbivši prijedlog MOST-a nezavisnih lista za sudjelovanjem u tripartitnoj vlasti. Poruka Glavnog odbora, poručio je Milanović, ‘nikoga ne vrijeđa, ne pokušava likvidirati fizički ni politički, nego se želi nastaviti razgovor i formirati Hrvatski sabor’.

“Glavni odbor SDP Hrvatske je poslao vrlo jasnu poruku kojom se nikoga ne vrijeđa, nikoga pokušava likvidirati ni fizički ni politički, nego se želi nastaviti razgovor i formirati Hrvatski sabor. To je ponašanje jedne zrele i jake stranke u ovom trenutku najjače i najzrelije stranke koja želi dati svoj doprinos”, napisao je Milanović.

Istaknuo je i kako je dobio još jedan potpis za mandatara. “Dobio sam još jednu podršku za mandatara, za osobu koja će formirati Vladu. Ta podrška je naravno šira od podrške SDP-a, ona je u ovom trenutku i to ponavljam cijelo vrijeme, relativno najveća i najjača i to je bilo jasno od same objave izbornih rezultata i to traje”, zaključio je Milanović.

Glavni odbor SDP Hrvatske je poslao vrlo jasnu poruku kojom se nikoga ne vrijeđa, nikoga pokušava likvidirati ni fizički…

Posted by Zoran Milanović on Sunday, December 13, 2015

 

Podsjetimo, Glavni odbor SDP-a u subotu je jednoglasno neodrživom ocijenio mogućnost tripartitnog saveza s HDZ-om i Mostom te još jednom podržao predsjednika stranke Zorana Milanovića kao mandatara za sastavljanje nove vlade, no Milanović je nakon sastanka kazao kako to ne znači da su odbili Most, nego HDZ.

“To nije odbijanje, nastavljamo razgovarati što se nas tiče. Most će sam rezimirati tko ih je stvarno odbio, tko ih je ponizio, tko ih je pokušao likvidirati, tko ih ruši u njihovim sredinama, a tko im je partner i prijatelj i tko nudi suradnju”, kazao je tada Milanović.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić u nedjelju je na svom Facebook profilu ustvrdio da premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, govoreći “o pokušajima likvidacije” članova Mosta, zapravo pokušava skrenuti pozornost s pravih problema u SDP-u, a za takve izjave, koje su bez dokaza, svaki visoko pozicionirani državnik u jednoj uređenoj državi, kaže Brkić, bio bi automatski diskvalificiran u javnosti i u svojoj stranci.

“Laži o samo njemu znanim ‘pokušajima likvidacije’ članova Mosta samo su loši pokušaji ‘briselskog Zoke’ kojima nastoji skrenuti pozornost s pravih problema u njegovoj Socijaldemokratskoj partiji. O tome najbolje govore činjenice poput revizijskog nalaza o poslovanju DUUDI-a gdje su otkrivene osnove sumnje i zlouporabe na štetu državnog proračuna RH”, navodi Brkić.

Komentiraj