Marko Lukunic/PIXSELL

Mikulić: Okrenuti se programima u interesu Zagrepčanki i Zagrepčana

Novoizabrani predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) pozvao je u četvrtak gradske zastupnike da se okrenu programima u interesu Zagrepčanki i Zagrepčana kako bi oni što bolje i kvalitetnije živjeli, istaknuvši da će HDZ imati svoga kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima.

Novinari su Mikulića pitali misli li i danas da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić “licemjer, prevrtljivac” te sve ono što je kao njegove ranije citate navodio SDP-ov gradski zastupnik Dan Špicer na skupštinskoj sjednici, na što im je odgovorio da za te citate pitaju Špicera.

“Ja predlažem kao novoizabrani predsjednik Skupštine da se okrenemo onome što nas čeka”, poručio je i dodao kako je ispred gradskih zastupnika niz projekata koje treba napraviti u interesu Zagrepčanki i Zagrepčana.

Novinare je zanimalo i kako će on postupiti vezano uz plaću, s obzirom da se bivši predsjednik Skupštine Darinko Kosor (HSLS) pred kraj mandata odrekao plaće i dužnost predsjednika Skupštine obavljao volonterski, na što je Mikulić rekao je kako je obnašanje te dužnosti pitanje časti te bi taj posao i dalje radio i da se radi “za nula kuna”. Najavio je da će vrlo brzo doći trenutak kad će preći samo u Gradsku skupštinu i otići s dužnosti saborskog zastupnika.

Upitan kako će se utrka za nove lokalne izbore odraziti na suradnju HDZ-a i Kluba Milana Bandića, koji su partneri u Gradskoj skupštini, napomenuo je da su dvije stranke partneri na nacionalnoj razini. “Što se tiče Skupštine grada Zagreba, HDZ je samostalna i nije u koaliciji ni s nikim u Skupštini grada Zagreba. Dakle, kada bi to bilo, onda bi vjerojatno bio neki sporazum i onda bi se radilo i potpisivalo po tom pitanju”, rekao je.

Mikulić je naglasio kako je HDZ prejaka, povijesna stranka da ne bi imala svoga kandidata za mjesto zagrebačkog gradonačelnika. “Predlažem da ovoga trena ne govorimo o imenima, jer nema potrebe. Čim spomenete ime nastaje borba za fotelje i odmičete se od one stvarne stvari, a to je da morate raditi programe za razvoj prijestolnice Hrvatske u kojoj de facto živi četvrtina i više stanovnika Republike Hrvatske”, rekao je Mikulić.

Istaknuo je kako u tom smislu ne vidi nikakvo posebno rivalstvo s Bandićem. “U gradu Zagrebu ima gotovo 19.000 članova i mi imamo među sobom ljude koji znaju, hoće i mogu. I ne vidim razloga da se naši ljudi ne kandidiraju za najviše izvršne funkcije u gradu Zagrebu”, poručio je.

Komentiraj