Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u petak je za ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao jučerašnje stravične događaje u Nici. “To je jedan užas koji se dogodio, koji se moglo predvidjeti, možda ne u tom obujmu, ali u svakom slučaju se to dogodilo, jer svijet rješava posljedice, a ne rješava uzroke”, rekao je Mesić.

Dodao je kako je tužan jer oni koji odlučuju u svijetu ne shvačaju gdje se problem rješava. “Nema toga tko nije ugrožen, netko više, netko manje. Tu je teško predvidjeti kad može doći do ovakvog ili sličnog napada. Svijet se mora suočiti s onim što se stvarno dogodilo, treba rješavati problem tamo gdje je nastao”, rekao je Mesić.

Komentirao je i hoće li sudjelovati na izborima na listi Narodne koalicije. “Smatram da, koliko ja mogu, mogu samo pomoći da se stvari promijene. Dakle, da ono što nije učinila dosadašnja vlada, da novi parlament i nova vlada učine znatno više”, kaže Mesić dodajući da bi želio, ako dođe do konsenzusa, biti na posljednjem, desetom mjestu na listi.

Komentiraj