Slavni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona poručio je kkao bi prevelika ovisnost Portugala o njihovoj najvećoj zvijezdi Cristianu ronaldu mogla biti pogubna protiv Hrvatske u osmini finala koje se večeras od 21 sat igra u Lensu.

U svojoj kolumni za Times of India, Maradona je napisao kako će Ronaldu večeras biti teško protiv reprezentacije Ante Čačića. “Portugal je preovisan o Ronaldu. Bio je odličan protiv Mađarske, ali Portugal je na pola snage ako se Ronalda odsječe. Ne vjerujem da će dobiti puno prostora protiv Hrvata”, piše solavni Argentinac.

Nahvalio je Maradona hrvatsku reprezentaciju, naglašavajući da u momčadi ima velike zvijezde poput Modrića, Rakitića i Perišića. Ipak, ne otpisuje Portugal. “Hrvatska je borbena, što su pokazali protiv Španjolske. Remi protiv Čeha i rani pogodak Morate mogli su ih uništiti. Ali, način na koji su se vratili i bez Modrića i Mandžukića bio je pokazatelj odlučnosti, hrabrosti i kvalitete”, piše.

Dodaje kako je Hrvatska među taktički najkvalitetnijim momčadima Europe. “Iako je momčad iz 1998. godine možda bila nadarenija, ova generacija je na visokom taktičkom nivou s visokim momčadskim duhom”, zaključuje Maradona.

Komentiraj