ČLANOVI ANTIKORUPCIJSKOG POVJERENSTVA HDZ-a i SDP-a tjedan dana uoči sjednice intenzivno su dogovarali strategiju i udružili se u pokušaju da izvrše neizravan pritisak na predsjednika povjerenstva

Nacional je početkom tjedna u Gospiću, u srcu Like i dugogodišnjoj političkoj utvrdi HDZ-a, svjedočio stvaranju rijetkog političkog fenomena – ondje se, kako tvrdi više lokalnih izvora, počinje formirati interesni savez HDZ-a i SDP-a s ciljem da se osujeti temeljita istraga pronevjere novca iz županijskog proračuna. Obrisi tog scenarija počeli su se nazirati na sjednici Antikorupcijskog povjerenstva Ličko-senjske županije, održanoj u ponedjeljak, 5. prosinca. Na njoj se trebalo, između ostaloga, raspravljati i o kaznenoj prijavi koju je župan Milan Kolić podnio protiv jedne od referentica u Županiji zbog navodne pronevjere županijskog novca. Na sjednici na kojoj je bio i Nacional i koja je prošla u iznimno zategnutoj atmosferi, većina članova je vrlo oštro nastupila prema predsjedniku Povjerenstva Anti Franiću.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PODIJELI
Sandra Carić Herceg, rođena 1963. godine u Zagrebu, dugogodišnji novinar sa profesionalnim iskustvom u dnevnim i tjednim listovima, novinskim agencijama i na portalima. Kao novinar radila u Slobodnoj Dalmaciji, surađivala u nekadašnjem tjedniku Nedjeljna Dalmacija, te kao dopisnik iz Hrvatske izvještavala za nezavisnu novinsku agenciju Beta (Srbija). Radila kao novinar na portalu Index, te kao glavni urednik web stranice Nautica Portal. Uže područje interesa: energetika.