Već ste se navikli na smartphone čija baterija ne izdrži ni jedan dan? Rješenje se zove Lenovo Vibe P1: moćan smartphone čiju bateriju ne samo da ne treba puniti svaki dan, nego njome možete napuniti i drugi mobitel.

„Pametni“ mobitel tako brzo mijenjaju svijet – i naše živote – kao nijedan uređaj prije njih. Čak smo im spremni oprostiti i mane. A jedna od najvećih je svakako – kratko trajanje baterije. Oni stari, „ne-pametni“ mobiteli bez problema bi izdržali barem tri-četiri-pet dana. A kod ovih novih, vrijedi pravilo: što su „pametniji“, noviji, svestraniji, pa čak i skuplji – to im baterije traju kraće. Nema tu pomoći: ako želite veći i bolji ekran, jači procesor, više mogućnosti – baterija prije ode. Možemo biti sretni ako izdrže do kraja radnog vremena…

Srećom, Lenovo se ne miri s tim. Lenovo je veliki kineski proizvođač, koji se nametnuo svjetskom tržištu kad je otkupio PC odjel od IBM-a (tvrtke koja je izmislila PC) da bi zatim potvrdio svoj primat i na tržištu mobitela, na isti način: kupio je Motorolu, tvrtku koja je praktički izmislila mobitele. Sve je to uspio zato što je znao izmisliti nove stvari i ponuditi bolju tehniku.

Primjer toga je i njihov novi mobitel Vibe P1, koji je opremljen najjačom baterijom koju možete naći kod standardnih mobitela: snaga joj je 5000 mAh.

Za usporedbu, svi najjači današnji smartphonei (iPhone 6s Plus, Samsung Galaxy S6 Edge+ i Note 5, LG G4 itd.) imaju baterije od 3000 mAh ili manje. Naravno, to uopće ne bi bilo zanimljivo kad bi P1 bio slab mobitel, ali on ima podjednako velik ekran (5,5″, Full HD razlučivost), snažan procesor (64-bitni Snapdragon 615 s 8 jezgara) i uopće vrhunske karakteristike, tek po detaljima slabije od najjačih (uz, naravno, puno nižu cijenu).

Lenovo Vibe P1crop

Ako ste pomislili da to znači da je P1 grdosija od telefona, prevarili ste se. Da, nešto je teži (189 grama) i deblji (7,5 mm) od nabrojanih konkurenata ali, kako pokazuju brojke, nikako se ne bi mogao nazvati teškim, krupnim i nezgrapnim.

U brojkama ipak nije sve, pa P1 uz sirovu snagu baterije nudi i praktične prednosti. Prvo, baterija se vrlo brzo puni: za samo 5 minuta punjenja može se dovoljno napuniti da radi još 3 sata. Ako nekim čudom ipak iscrpite bateriju, jednim potezom prsta se možete prebaciti u štedljiv način rada. A USB OTG priključak može poslužiti kao punjač – za punjenje drugog mobitela.

P1 dakako nudi i druge prednosti: metalno tijelo, senzor otiska prsta, moćnu kameru od 13 megapiksela s dvostrukom bljeskalicom, utore za microSD kartice i dvije SIM kartice…

Dovoljno je ‘posjetiti’ web shop (i Facebook stranicu) Mikronisa, gdje se svaki dan nudi novi popust!

Više informacija: www.mikronis.hr

Komentiraj