HINA/ Denis CERIĆ

“Komedija gala” zakjučuje u četvrtak Zagreb Classic

Koncertom zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije “Komedija gala!”, na kojemu će orkestar toga teatra izvoditi glazbene brojeve iz popularnih opereta i mjuzikala sa svojeg repertoara, završit će u četvrtak 6. srpnja ovogodišnji festival glazbe na otvorenom “Zagreb Classic”.

Kako se ističe u najavi, orkestrom Komedije na trgu kralja Tomislava ravnat će maestro Krešimir Batinić, a nastupit će Zorica Antonić, Sandra Bagarić, Vlatka Burić Dujmović, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Dražen Bratulić i Adalbert Turner, te zbor Kazališta Komedije.

Voditelji su Jasna Palić Picukarić i Saša Buneta.

Festival Zagreb Classic je open air festival klasične glazbe koji je dio ponude Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKul. Održava se na Trgu kralja Tomislava ispred Umjetničkog paviljona a otvorio ga je 21. lipnja koncert Zbora i Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije.

U svojem drugom izdanju, festival je ove godine zagrebačkoj publici ponudio brojne poslastice, poput opere “Ero s onoga svijeta” Jakova Gotovca u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu i nastupa Zagrebačke filharmonije s Goranom Bregovićem u njegovu najnovijemu projektu “Tri pisma iz Sarajeva”.

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić izveli su poznatu kantatu “Carmina burana” Carla Orffa, a nastupio je i jedan od najboljih američkih orkestara mladih iz San Josea.

Program u utorak 4. srpnja donosi i nastup svjetske glazbene senzacije, romskoga kralja violine Robyja Lakatoša uz orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, a posebna gošća večeri talentirana je jazz pijanistica i pjevačica Lana Janjanin.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Komentiraj