KLEMM “Ne moram ja razovarati s Vučićem, ali nužno je uspostaviti komunikaciju s drugom stranom”

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Josip Klemm je u razgovoru za Jutarnji list poručio kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović prije sastanka s braniteljima dobio priopćenje, u kojem su istaknuli da zastupaju politiku dijaloga i da se ne može ići s retorikom zastrašivanja i prijetnji prema Srbiji. “A onda nas je dočekao sa suprotnom retorikom”, rekao je Klemm.

“Sugeriramo političkim opcijama da komuniciraju i koriste politiku dijaloga, što ne znači da nećemo štititi hrvatske interese”, ističe. Dodaje da bi hrvatske institucije na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović trebale inicirati sastanak sa sprskom stranom. “Nitko ne kaže da za tim stolom s Aleksandrom Vučićem moraju sjediti Klemm i Jukić, no smatramo da je nužno s drugom stranom uspostaviti komunikaciju u interesu zaštite branitelja”, ističe Klemm.

Napomenuo je i kako je Vučić legalno izabrani predstavnik Srbije, te kako srpska strana na međunarodnom planu spretnije komunicira vlastitu politiku. Dodao je da ga Milanovićev nastup nije iznenadio.

S predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, kaže, već se susreo, a na tom sastanku bio je i Tomo Medved. Na pitanje zašto nisu snimali i taj sastanak, Klemm pita: “Tko kaže da smo mi snimili ovaj sastanak? Tko kaže da ga nije snimio netko s njihove strane? U to ne bih ulazio, to su njihovi unutarstranački obračuni”.

Komentiraj