Španjolski nogometaš Juan Mata ove sezone igra jednu od ključnih uloga u Manchester Unitedu, a trener Jose Mourinho kaže kako je Old Trafford ‘prirodno stanište’ za španjolskog playmakera, prenose britanski mediji.

Portugalac i Španjolac već su se ‘susreli’ – u Chelseaju 2013. godine, kada je Portugalac preuzeo klupu ‘Bluesa’, a Mata bio važan igrač, koji je dvije godine zaredom osvajao nagradu za igrača godine. Ipak, Mourinho ga nije vidio u svojim planovima, te je sljedeće godine Mata prešao u United. Portugalski trener inzistira na tome da, ako se nije uklapao u njegovu koncepciju u Chelseaju, ne znači da će se isto dogoditi u Unitedu.

“Potpuno je drugačija situacija idejama koje sam imao s Chelseajem, i koju imam za United. U Chelseaju je Mata bio dobar igrač, ali sada je vrlo dobar. Nogomet koji pokušavam igrati s Unitedom potpuno odgovara njegovim kvalitetama. Mislim da je ovdje pronašao prirodno stanište”, objasnio je Mourinho.

United će danas u drugom kolu Europa lige igrati protiv ukrajinske Zoryje Luhansk, nakon poraza od Feynoorda u prvom kolu prije dva tjedna.

Komentiraj