Beogradski tabloid Kurir, inače u otvorenom bespoštednom ratu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem i njegovom vladajućom Srpskom naprednom strankom, tvrdi da posjeduje čvrste dokaze kako se priprema teška izborna prevara.

“Izvori otkrivaju da su naprednjaci skovali pakleni plan da oko 150.000 svojih simpatizera i članova iz okoline Beograda – Smedereva, Smederevske Palanke, Rače, Valjeva i drugih gradova – dovedu u Beograd i promene im mesto prebivališta kako bi dobili pravo glasa na izborima za grad, koji bi trebalo da se održe do marta 2018.
– Naprednjaci su u paničnom strahu od gubitka izbora u Beogradu jer znaju da im je podrška za više od 10 procenata bila manja i na predsedničkim izborima kada je kampanju vodio Vučić. A na lokalnim će ta razlika biti mnogo mnogo veća, posebno sada kada ima signala da se opozicija ujedinjuje. Sve je logistički dogovoreno, promene prebivališta će se munjevito završavati kako bi se i promena u biračkom spisku evidentirala na vreme. A poznato je već odranije da su nam birački spiskovi nesređeni” – navodi se u Kurirovoj analizi.

Glavni oslonac tog plana su studenti i njihove obitelji koji će masovno ad hoc i za jednokratnu upotrebu postat Beograđani. Još samo moraju zakružiti pravi broj na listiću.

Komentiraj