JE LI OVO KRAJ? Totti ‘udario’ po Romi, Spalletti ga izbacio iz momčadi

Paolo Bruno/Getty Images

Legenda Rome i talijanskoog nogometa Francesco Totti u subotu je izjavio kako nije zadovoljan tretmanom u Romi. 39-godišnjak je rekao kako nema dobar odnos s novim/starim trenerom Lucianom Spallettijem, te najavio mogući odlazak iz dječačkog kluba ukoliko se situacija ne popravi.

Totti je slavni napadač kluba i jedna od najvećih legendi Rome i cijelog Apeninskog poluotoka, ali nije se odveć naigrao otkako je Spalletti ponovno preuzeo Romu nakon odlaska Rudija Garcije. Njegov ugovor ističe krajem tekuće sezone, a Totti je u intervjuu za RAI poslao jasnu poruku.

“Još uvijek se osjećam kao igrač koji je u dovoljno dobroj fizičkoj formi i želim igrati. Ozljeda je sada iza mene. Ne mogu na ovaj način ostati u Romi. Užasno me boli sjedenje na klupi za pričuve. Razumijem da ću u svojim godinama dobivati sve manju minutažu, ali završiti karijeru na ovaj način je loše. I za mene kao čovjeka, te uzimajući u obzir sve što sam dao Romi. Zahtijevam više poštovanja”, poručio je.

Kako mu je trener vratio? Nije ga ni uvrstio u momčad koja konkurira za današnji susret s Paleromom. Prema napisima talijanskih medija, kada je Totti ovu odluku priopćio svojim suigračima, među njima je vladala ogromna nevjerica.

Totti je debitirao za Romu 1992. godine i vrlo se brzo profilirao kao jedan od najtalentiranijih napadača u Serie A. Sa klubom je osvojio jedno talijansko prvenstvo i dva Kupa. Ipak, ove se sezone samo dva puta našao u početnom sastavu Rome, prema portalu WhoScored. Još je tri puta ulazio s klupe. Iako bi navijači Rome bili protiv odlaska svoje legende u smiraju karijere, čini se kako odnos sa Spallettijem upućuje upravo na to.

Komentiraj