Patrik Macek/PIXSELL

JANDROKOVIĆ Milanovićev nastup bio je prostački, Hrvatska zaslužuje pristojnijeg premijera

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u srijedu kako je očito da će SDP voditi prljavu kampanju u kojoj HDZ neće sudjelovati, a jučerašnji medijski nastup premijera Zorana Milanovića ocijenio je prostačkim.

“Jučerašnji nastup gospodina Milanovića ocijenio bih prostačkim. Ono nije način na koji bi trebao komunicirati hrvatski premijer i smatramo da Hrvatska zaslužuje puno kvalitetniju, pristojniju komunikaciju i pristojnijeg premijera. Očita je namjera da se političke protivnike uvuče u blato”, rekao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

SDP će, uvjeren je Jandroković, voditi prljavu kampanju u kojoj njegova stranka neće sudjelovati.

 

  • Premijer Milanović nazvao je jučer predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka političkom kukavicom, rekao da će biti agent stranih banaka kada se one budu žalile zbog rješenja za slučaj švicarskog franka, a zamjerio mu je i neznanje engleskog jezika.

 

Jandroković je novinarima komentirao i jučerašnje potpisivanje koalicijskog sporazuma “Hrvatska raste” bez IDS-a, ustvrdivši kako u SDP-u vlada velika nervoza “što je i logično jer je IDS ključni partner u toj koaliciji”.

“IDS šalje još jednu poruku – da ne želi sudjelovati u promašenoj politici Milanovića i SDP-a, da ne prihvaćaju jučer predstavljen program i vjerojatno su svjesni da nema rezultata koje je najavljivao Plan 21”, poručio je Jandroković.

Najavio je i kako će HDZ vrlo skoro predstaviti svoj gospodarski program u kojem, kaže, imaju odgovor na zahtjevnu situaciju koju ostavlja aktualna vlada.

Saborski zastupnik HDSSB-a Josip Salapić također je komentirao sinoćnji premijerov nastup na HTV-u ustvrdivši kako nije loše da premijer govori engleski, ali i dodao kako bi premijer trebao biti osoba koja zna prepoznati ključne nacionalne interese.

“Gospodinu Milanoviću nije smetalo kada Stipe Mesić nije to (engleski) znao, a ovo mu sada smeta”, čudio se Salapić.

 

  • Budući premijer, kaže, treba biti premijer svih građana Hrvatske, a ne premijer SDP-a ili HDZ-a. Prljava kampanja je, kaže Salapić, počela i traje već nekoliko mjeseci. “To je jednostavno maltretiranje hrvatskih građana i bilo bi dobro da znamo točan datum izbora i da znamo kad ćemo se moći riješiti ove nesposobne vlade da Hrvatska krene bolje i dalje”, poručio je.

 

Saborska zastupnica OraH-a Mirela Holy također se slaže kako bi bilo poželjno da premijeri ali i svi političari govore neki strani jezik. “Engleski je najrašireniji, pa engleski. No mislim da je daleko važnije da se zna točno što će se raditi s državom i da drže do svoje riječi”, rekla je Holy.

Komentirajući Milanovićev nastup rekla je kako ne zna koliko je Tomislav Karamarko star te dodala kako pretpostavlja da nije neka velika razlika u godinama između njih dvojice.

“Mislim da su osobne karakteristike kod političara potpuno nebitne i da je ono što je važno – način upravljanja državom i konkretna rješenja za društvene probleme”, rekla je Holy novinarima u Saboru.

I nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor se slaže kako je dobro da premijer zna engleski, no dodaje kako je sretala premijere koji se nisu dobro služili ili se nisu uopće služili tim jezikom pa su vodili prevoditelje. “Nije to najstrašnija stvar na svijetu”, ocijenila je bivša hrvatska premijerka.

Komentiraj