IZBORI 2015. Krstičević: Za nezavisne liste u Omišu i Metkoviću kriv je HDZ

Umirovljeni general Damir Krstičević, prvi na listi Domoljubne koalicije u 10. izbornoj jedinici, rekao je u srijedu u Dubrovniku kako je za nezavisne liste u Metkoviću i Omišu kriv HDZ, koji se tada bavio sitnim interesima i sukobima, ali istaknuo je, glas za te liste u ovom je trenutku glas za slabu Vladu i nejasnu budućnost.

 Krstičević je u Dubrovniku razgledao Muzej Domovinskog rata na Srđu, nakon čega se sastao s dubrovačkim braniteljima.
“Nezavisne liste su se dogodile u Metkoviću i Omišu jer HDZ nije bio dobar. Nismo slušali, bavili smo se sitnim interesima i sukobima. Ja poštujem sve političke konkurente i vjerujem da oni žele dobro Hrvatskoj, ali mi moramo napraviti snažan zaokret i nemamo vremena ni za kakve eksperimente. Zato je, po meni, glas za svaku od tih lista glas za nejasnu hrvatsku budućnost i slabu Vladu”, rekao je Krstičević te istaknuo kako je HDZ “s pravom dva puta izgubio izbore”.
“HDZ je dva puta s pravom izgubio izbore, a ja vjerujem da smo iz toga naučili. Ako će HDZ sutra doći na vlast radi vlasti, dao Bog da nikada ne dođe na  vlast. Vlast je služenje i žrtva za svoj narod i svoju domovinu”, rekao je Krstičević.
Na sastanku s braniteljima rekao je kako hrvatsko društvo mora pronaći način da integrira branitelje koji imaju mnogo znanja i koji se u ovoj državi moraju osjećati dostojanstveno. Istaknuo je kako Hrvatskoj sada ne trebaju podjele nego jedinstvo kakvo je pokazano u Domovinskom ratu, koji, ocijenio je, mora biti temelj hrvatske države.
Istaknuo je i kako hrvatski građani moraju prestati živjeti na novcu posuđenom od budućih generacija.
“Nema prostora ni vremena za čekanje, moramo prestati živjeti od novca koji je posuđen od budućih generacija. Najvažniji strateški interes je radno mjesto, ključ našeg programa je gospodarstvo. Ljudi ostaju bez posla, danas se treba boriti, ali znanjem za radno mjesto, za zaposlenost, za bolji standard i budućnost djece”, istaknuo je Krstičević.
Ustvrdio je kako je, osim gospodarstva, druga važna stvar sigurnost, te je istaknuo da je Strategija nacionalne sigurnosti potpuno zastarjela.
“Strategija nacionalne sigurnosti datira iz 2002. godine. Sve se promijenilo otada”, rekao je Krstičević te dodao kako Hrvatska vojska danas dobro funkcionira u mnogim misijama, no ne postoji sustav kriznog upravljanja.
“Zašto vojska ne bi bila, primjerice, u Karlovcu kad su poplave, nego stoji u vojarni?” upitao je Krstičević.

 

Komentiraj

Source:FaH