Grgur Zucko/PIXSELL

IVANA VRDOLJAK VANNA: ‘Ako se želite baviti glazbom, morate u tom biti dobri’

Ivana Vrdoljak Vanna obilježava 25 godina karijere, u intervjuu za vecernji.hr priča o obljetničkom koncertu koji će se održati 20. studenog u KD Vatroslava Lisinskog, karijeri, glazbi, pjevanju, obitelji…

Koncert uz pratnju Zagrebačke filharmonije za nju je “ispunjenje sna”.

“Ljudi iz Filharmonije kontaktirali su me još u veljači ove godine i ta mi se ideja odmah činila kao ispunjenje sna. U zemlji nema boljeg orkestra od Zagrebačke filharmonije, koji će nastupiti u punom sastavu. Imam toliko pjesama koje će tek sad doći do izražaja u punini svog zvuka. Pale su mi i neke poznate strane pjesme na pamet koje volim i koje bih definitivno željela otpjevati uz takvu pratnju. Neizmjerno se veselim”, otkrila je.

Počeci karijere kad je pjevala prateće vokale u grupi ‘Boa’ te nastupala s Ilanom Kabiljom i ET-jom ostali su joj u lijepom sjećanju.

“Moji počeci nisu nimalo drugačiji nego što je to danas mladim pjevačima. I tada je bilo talent-showa, ali nisu bili emitirani na televiziji. Kad sam imala 17 godina, pobijedila sam na ‘Prvom pljesku’, tad sam upoznala glazbenog urednika na HRT-u, Bahriju Golubovića, koji mi je rekao da bih se trebala upoznati sa sinom Alfija Kabilja koji radi dobru glazbu. Tako sam upoznala Ilana koji je tad u Boi svirao udaraljke, a ja sam počela pjevati prateće vokale. Nastupali smo zajedno kao duet Ilan & Ivana i 1990. godine na ‘Zagrebačkom festivalu’ osvojili prvu nagradu. Nakon toga smo se upoznali s Boytronicom i D’Knockom, s kojima sam počela raditi u ET-ju. Nijedno poznanstvo i suradnja nisu bili uzaludni. U svakoj sam fazi nešto naučila. S Boom sam prvi put nastupala uživo i shvatila kako sve to funkcionira. S Ilanom sam nastupala po klubovima u kojima gotovo nije bilo ljudi. Tu sam shvatila da je prije svega bitno da budem zadovoljna sama sobom”, sjeća se.

Za popularnost kaže kako je ona bila “dugo očekivana nagrada”.

“To sam priželjkivala i bila sam spremna. Znala sam da je glazba koju radimo dovoljno kvalitetna i da ćemo se izboriti za svoju publiku. Popularnost je stvar koja ide uz to jer smo ponudili nešto novo, kvalitetno i interesantno mladima. Prije 25 godina klima bila sasvim drugačija. Mi smo se međusobno natjecali tko će biti konkurentniji, bliži nekakvom idealnom zvuku, tko će više vremena i novca potrošiti na produkciju, čije će pjevanje biti kvalitetnije, bolje, zahtjevnije”, naglasila je pjevačica.

Ističe kako živi miran obiteljski život, njezina djeca vole glazbu, ali nemaju neke veće glazbene ambicije.

“Imam obitelj već 20 godina i mediji mi nisu trebali pomoći u podizanju obitelji, a mislim da to i nije pravi put. Andrija i ja smo naprosto jedno drugom podrška. Naši su životi prožeti u svim segmentima pa tako i u poslovnom”, rekla je kratko Ivana Vrdoljak Vanna.

Komentiraj