Tomislav Miletic/PIXSELL

ISTRAŽIVANJE NOVE TV Što Hrvati misle o novom mandataru Tihomiru Oreškoviću?

NovaTV je u utorak objavila rezultate istraživanja provedenog na 600 punoljetnih Hrvata o tome što misle o novom hrvatskom mandataru Tihomiru Oreškoviću. 56% ispitanika zadovoljno je nestranačkim mandatarom, 33% je nezadovoljno. Kod birača Domoljubne koalicije, čak je 91% zadovoljno izborom, 67% birača MOST-a nezavisnih lista zadovoljno je izborom Oreškovića, dok je 69% birača koalicije Hrvatska raste protiv izbora Oreškovića.

Na pitanje je li važno da osoba koja dobije mandat bude izabrana na izborima, 63% ispitanika odgovorilo je da je važno. Za 33% ispitanika to nije važno. Ovo je izrazito važno biračima Hrvatske raste, što potvrđuje njih 82 %, te većini birača Domoljubne koalicije odnosno njih 57 %, ali i 53 % birača MOST-a.

Činjenica da je Orešković u Hrvatskoj živio dvije godine 41% ispitanika smatra velikim problemom, 54% malim problemom. Da će osoba bez političkog iskustva dovesti prorsčun u red smatra 72% ispitanika, dok njih 24 % smatra da to nije moguće.

Polovica ispitanika smatra kako će autoritet Oreškovcića nad ministrima i potpredsjednicima biti manji, dok 45 % građana smatra da će taj autoritet biti
veći. Više od pola ispitanih misli da će mandatar provesti reforme.

Većina birača, odnosno njih 64%, smatra da ce vladajuća koalicija odraditi mandate do kraja, do 2019. godine. 31% ispitanih smatra kako će Oreškovićeva Vlada pasti.

Komentiraj