Robert Anic/PIXSELL

IRENA PETRIJEVČANIN VUKSANOVIĆ “Karamarko želi upravljati cjelokupnom državnom imovinom”

Saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović, članica stranke HRID, gostovala je danas u emisiji N1 televizije ‘Novi dan’, gdje je rekla kkao Sabor do sada nije raspravljao o ozbiljnom zakonskom prijedlogu.

“U petak smo dobili u hitnu proceduru prvo i drugo čitanje izmjene Zakona o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom. To je prvi ozbiljniji prijedlog koji dolazi iz nove Vlade”, kaže Petrijavčanin Vuksanović.

“Članak 45. toga zakona lijepo kaže da Vlada imenuje povjerenstvo koje koordinira državnom imovinom, a u njemu sjede potpredsjednik Vlade za gospodarstvo te ministri financija, gospodarstva, prometa, poljoprivrede, poduzetništva i obrta te rada i mirovinskog sustava. Traži se izmjena upravo tog članka i još nekih članaka po čemu bi glavni koordinator za upravljanje državnom imovinom postao Tomislav Karamarko, koji je potpredsjednik za unutarnju politiku. Zbog toga sam pomalo skeptična”, istaknula je.

Komentirajuči glasanje za predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost, Petrijevčanin Vuksanović je rekla kako joj je drago da bi MOST u nekim situacijama mogao biti koristan korektiv. “Čini mi se da će biti dosta nategnutih situacija, i između Mosta i HDZ-a, ali i u samom Mostu. Odluke koje će vlada donositi imat će teret te nategnutost”, dodaje.

Na pitanje koji je njen stav oko slučaja Lozančić, odgovara: “Evidentno je da obavještajna sužba ima određene probleme već 20-ak godina. I prema unutra, ali i prema van. Ja sam uvijek za to da se koriste svi legalni mehanizmi, a jedan od njih je da Lozančić izađe pred Sabor i objasni o čemu se radi”.

Vjeruje kako u Vladi Karamarko vodi one najbitnije stvari. “Petrov je u određenim stvarima korektiv, a Orešković također ima svoje punktove. Vjerojatno međusobno komuniciraju i dogovaraju se, ja se nadam, ali nisam sigurna da Orešković ima zadnju riječ”, poručuje.

vijeće o suradnji, smatra Petrijevčanin Vuksanović, nastalo je više iz nepovjerenja MOST-a prema HDZ-u nego iz potrebe. “Kako su išli pregovori tako će valjda ići i dalje u ovoj Vladi – teško i sporo”.

Komentiraj