‘NIJE PROŠLO NI MJESEC DANA otkako je Srećko Ferenčak mene optužio za najveću prevaru u hrvatskoj politici, da bi ispalo da je HNS zapravo prevario i svoje članove pa onda svoje birače i koaliciju predvođenu SDP-om jer su na toj listi i izabrani’

Nakon što je, prema riječima Miranda Mrsića, „medeni mjesec” za Davora Bernardića završio, zbog čega ga je Mrsić na subotnjem Glavnom odboru stranke pozvao na ostavku i usput istaknuo svoju kandidaturu za predsjednika, postalo je jasno da kreće otvoreni rat jedne frakcije u SDP-u protiv aktualnog predsjednika kojeg krive za nedostatak stranačkih politika i loše izborne rezultate. Jedan od stranačkih prvaka koji smatra da Mrsić nema snagu i da je pogriješio što je Bernardića prozvao još između dva kruga lokalnih izbora je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, jedan od ljudi koji je aktivno podržao Bernardićevu kandidaturu i jedan od onih koji je za SDP ostvario pobjedu u prvom krugu lokalnih izbora, potvrdivši svoju poziciju župana Primorsko-goranske županije. No Komadina je isto tako bio i jedan od najvećih oponenata i protukandidat Zoranu Milanoviću na unutarstranačkim izborima održanim 2016.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPetar Fabijan
Podijeli objavu
Prethodni članak‘STIER IZAZVAO PLENKOVIĆA, postaje lider oporbe unutar HDZ-a’
Sljedeći članakPREMIJER UKRAJINE U ZAGREBU Plenković: ‘Ne želimo da u Ukrajini više itko pogine’
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.