EPA/JOSE MENDEZ/FACUNDO ARRIZABALAGA/JOERG CARSTENSEN

INTERVJU S NARKOBOSOM Sean Penn: Ne žalim za ničim i ništa ne skrivam

Američki glumac Sean Penn poručio je kako ne žali što je napravio tajni intervju za Rolling Stone s narkobosom Joawuinom ‘El Chapom’ Guzmanom, prenose američki mediji. Za agenciju AP Penn je rekao kako ništa ne skriva, odgovarajući na pitanje je li zabrinut zbog nadzora meksičkih vlasti.

Guzman je uhićen prošlog petka, tri mjeseca nakon što se sastao s Pennom, i šest mjeseci nakon što je pobjegao iz zatvora. Penn nije želio odgovoriti na pitanje je li napravio dovoljno da zaštiti svoj izvor.

Penn je naveliko kritiziran zbog intervjua s odbjeglim narkobosom. SAD je od Meksika zatražio izručenje Guzmana kako bi se mogao suočiti s optužbama za krijumčarenje droge u SAD. Meksičke su vlasti u ponedjeljak priopćile kako bi proces izručenja mogao trajati i do godinu dana.

Spomenuti intervju proveden je u meksičkoj džungli, a neimenovani meksički dužnosnik rekao je kako je taj sastanak pomogao u uhićenju 58-godišnjeg ‘El Chapa’ iz kartela Sinaloa. U intervjuu je poručio kako je on najveći svjetski dobavljač heroina, metamfetamina, kokaina i marihuanr. Meksičke vlasti još nisu objavile hoće li pokrenuti istragu protiv Seana Penna i glumice Kate del Castillo, koja je ‘sredila’ intervju. ‘Chapo’ je vraćen u zatvor Altipano.

Komentiraj