IBLEROV TRG Nova runda razgovora o Bernardićevu odlasku

Marko Prpic/PIXSELL

U nedjelju se u sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu održava nova runda sastanka. N1 javlja kako su na sastanak stigli Romana Jerković, Fred Matić, Franko Vidović, ali i predsjednik stranke Davor Bernardić.

“Svatko će postupiti po svojoj savjesti”, rekao je Matić ulazeći u zgradu. Bernardić je u središnjicu stanke ušao na stražnji ulaz.

Nastavljaju se time pokušaji dogovora vodstva SDP-a s trenutnim predsjednikom stranke Davorom Bernardićem o odstupanju s te dužnosti, a navodno mu je u zamjenu za ostavku ponuđeno prvo mjesto na listi za Europski parlament.

U petak je održan i ‘tajni sastanak’, za kojeg su mediji ipak saznali.

U slučaju da Bernardić pristane svojevoljno odstupiti, prema stranačkom Statutu, a najviše na godinu dana, vođenje stranke kao v.d. preuzeo bi prvi potpredsjednik Zlatko Komadina.

Ako se pak Bernardić ogluši na te zahtjeve očekuje se da bi Predsjedništvo pokrenulo statutarne mehanizme za smjenu predsjednika nakon čega bi uslijedila izvanredna konvencija SDP-a.

Uoči sastanka, član predsjedništva Ivo Jelušić izjavio je kako očekuje da će biti dovoljno mudri donijeti one odluke koje od njih očekuje većina članstva, javnost i njihovo biračko tijelo.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional