Marko Prpic/PIXSELL

Hypo Alpe-Adria-Banka: Nije počela konverzija kredita u švicarskom franku

Hypo Alpe-Adria-Banka izvijestila je u četvrtak navečer da nije provela konverziju kredita u švicarskom franku, niti su klijentima još poslani izračuni konverzija.

“Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. će u zakonskom roku i na zakonom propisani način svojim klijentima s kreditom u švicarskom franku poslati izračun konverzije kredita s pripadajućim podacima i informacijama potrebnim za procjenu i donošenje odluke žele li provesti konverziju”, stoji u priopćenju te banke.

“Izračun konverzije još nije poslan niti jednom klijentu jer je proces pripremanja iznimno zahtjevan i obuhvatan, te u ovom trenutku Banka spomenute izračune još provodi i provjerava”, ističe se.

Banka sada radi na kontaktiranju korisnika kredita u švicarskom franku ne bi li provjerila točnost svih podataka, kako bi izračuni konverzije i popratna dokumentacija bili poslani u zakonskom roku na točnu adresu.

Hypo Alpe-Adria-Banka tim je priopćenjem demantirala netočne informacije objavljene u pojedinim medijima o tome da je krenula s konverzijom kredita u švicarskom franku.

Podsjetimo, udruga Franak na svojoj je službenoj Facebook stranici objavila kako su konverzije kredita započele. “Obavljen je prvi raskid braka sa švicarcem! Konverzije su krenule!”, napisali su.

Udruga Franak – Frankeriiiiiii, OBAVLJEN JE PRVI RASKID… | Facebook

Komentiraj