Goran Stanzl/PIXSELL

HVIDR-a: Ograđujemo se od razgovora “samoprozvanih” predstavnika branitelja sa strankama

HVIDRA je u srijedu priopćila kako se, u povodu učestalih radnih sastanaka “samoprozvanih predstavnika” svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s nekim političkim opcijama, u potpunosti ograđuje od njihovih postupaka i bilo kakvih budućih postupanja u ime njeznih članova, hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Ističu da je Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e RH najveća i najbrojnija udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata RH koja kontinuirano djeluje od 1992. godine, a u svom sastavu ima 136 udruga članica na području svih županija, gradova i bivših općina, te skrbi o 37.000 svojih članova. Temeljem odredaba Statuta i Zakona o udrugama, predsjednik zastupa i predstavlja našu udrugu i interese članova, te provodi odluke tijela, koja mogu ovlastiti i druge članove da zastupaju interese naše udruge, navode u priopćenju.

Također izvješćuju javnost da HVIDR-a RH više ne sudjeluje u radu nikakvih koordinacija braniteljskih udruga, niti je sudjelovala na dosadašnjim radnim sastancima dijela udruga s nekim političkim strankama. Naglašavaju kako samim time njihovu “udrugu i njezine članove ne mogu zastupati samoprozvane braniteljske vođe koje mediji nazivaju predstavnicima svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata”. O njihovoj vjerodostojnosti dovoljno govore prethodni tajni sastanci i večere s predstavnicima bivše vlasti u vrijeme prosvjeda branitelja, oni mogu predstavljati i zastupati samo interese svojih udruga i svojih članova, poručuju.

U svrhu sprječavanja daljnjih političkih manipulacija u ime ratnih vojnih invalida povodom predstojećih izvanrednih parlamentarnih izbora, HVIDR-a će kao jedna od najbrojnijih udruga Domovinskog rata, čiji su članovi dijelove svoga tijela ugradili u temelje naše Domovine, isključivo na osnovu odluka ovlaštenih tijela udruge, pozvati svoje članove da glasaju za političku opciju koja će se obvezati na prioritetnu zaštitu digniteta Domovinskog rata, zaštitu dostojanstva i prava hrvatskih branitelja, te žurno provođenje postupka objedinjavanja svih prava branitelja u jedinstveni zakon, kao i donošenje zakona na ustavnoj razini, stoji u priopćenju, koje su potpisali predsjednik HVIDR-a RH i predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH Josip Đakić i Josip Periša.

Komentiraj