Hrvoje Runtić sljedeće četiri godine provest će kao nezavisni zastupnik u Klubu zastupnika Mosta, koji sada ima 14 zastupnika. Runtić je napustio Živi zid i optuio bivše kolege za pokušaje podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija.

Runtić je izjavio da je Klubu zastupnika Mosta pristupio nakon puno promišljanja, dodajući kako je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva. “Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati”, kazao je Runtić.

Dodao je i kako se ne želi vezati ni uz jednu stranku, te će ostati nezavisni zastupnik. Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja za Večernji list je rekao da vjeruje da će Runtić znatno pridonijeti radu njihovog Kluba zastupnika koji će u budućem sazivu Sabora brojiti najmanje četrnaest zastupnika. “Drago nam je što će se gospodin Runtić priključiti Mostovu klubu zastupnika kao nezavisan zastupnik. Ideja Mosta upravo je i bila okupiti nezavisne pojedince koji ne žele biti opterećeni ideološkim i političkim konotacijama”, rekao je Grmoja.

Komentiraj