Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska liječnička komora: Neprihvatljivi zahtjevi ravnatelja Doma zdravlja Osijek

Hrvatska liječnička komora izvijestila je u petak da je od ravnatelja Doma zdravlja Osijek Miroslava Sikore zatražila očitovanje o vjerodostojnosti dopisa liječnika iz tog doma zdravlja upućenog javnosti o neprihvatljivim zahtjevima koje je kao ravnatelj postavio pred liječnike.

HLK navodi da, prema dopisu ravnatelja Sikore od 9. ožujka 2016., liječnici i medicinske sestre Doma zdravlja Osijek svaka dva sata, kada nema spremačica, moraju obilaziti i vršiti nadzor nad sanitarnim čvorovima.

“Ukoliko su točni navodi iz dopisa kolega iz Doma zdravlja Osijek, takvi radni nalozi i zahtjevi upućeni liječnicima apsolutno su nedopustivi. U popisu liječničkih djelatnosti koje su navedene u Zakonu o liječništvu, ne nalazi se niti jedna djelatnost koja bi upućivala da je dužnost liječnika nadzor tehničke ispravnosti sanitarnih čvorova ustanove u kojoj radi. Svaki nalog liječnicima da obavljaju poslove nespojive s liječničkom djelatnošću najoštrije osuđujemo”, stoji u priopćenju HLK koje je potpisao predsjednik Komore Trpimir Goluža.

Iz HLK također ističu da će poduzeti sva zakonom predviđena sredstva kako bi zaštitili profesionalno i osobno dostojanstvo svojih članova te ugled liječničke profesije u cjelini.

Komentiraj