Hrvatska
Decoration icon

Hrvatske šume

Horvat: Članovi Uprave Hrvatskih šuma trebaju povući zahtjeve za isplatom bonusa

Autor:

Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat (HDZ) poručio je u utorak da bi članovi Uprave Hrvatskih šuma trebali povući zahtjeve za isplatom bonusa jer javnim poduzećima ne smije biti primarno isključivo stvaranje dobiti.

“To su javni servisi koji na uštrb dobiti moraju biti na usluzi hrvatskim građanima i poduzetnicima. Dobit svih tih javnih poduzeća iznosi oko 5,5 milijardi kuna, dok je ovo ministarstvo kroz proteklih nekoliko tjedana, što kroz sustav bespovratnih potpora, što kroz jeftine kredite hrvatskim poduzetnicima, osiguralo 2,5 milijarde kuna. Uzalud mi jeftinim izvorima financiranja pribavljamo potpore poduzetnicima kada im javna poduzeća te iste potpore uzimaju i odnose na svoje poslovne račune”, rekao je.

Osnovni je problem javnih poduzeća što nemaju novih investicija, odnosno što se restrukturiranja događaju samo na račun otpuštanja radnika, ocijenio je Horvat prilikom predstavljanja novog kreditnog programa za poduzetnike E-Impuls.

Ustvrdio je i da će nakon izbora HDZ ponovno sastavljati vladu. “HDZ neće biti sam, na terenu se već dogovara s potencijalnim partnerima. HDZ je i u ovom trenutku brend s novim predsjednikom. Ako pogledate barometar u zadnjih desetak dana vidjet ćete da je sve što smo napravili dobro, popularnost predsjednika Plenkovića već deset dana raste i HDZ će dobiti priliku ponovno sastaviti Vladu“, kazao je Horvat.

Ustvrdio je i da tehnička Vlada ne prelazi svoje ovlasti kazavši kako njegovo ministarstvo ima zadani limit unutar državnog proračuna od 155 milijuna kuna, te da s niti jednom stavkom neće probiti taj limit. Smatra da se i drugi ministri zadržavaju u zadanim gabaritima.

Dosadašnji rad Vlade prokomentirao je riječima: “U nekim ministarstvima vidljivi su pomaci, a neka su ostala na istim razinama kao i protekle četiri godine. Mislim da je nezadovoljstvo u nekim resorima rezultiralo time da smo tražili novi modalitet kroz preslagivanje Vlade”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)