HODŽIĆ O PUPOVCU I TURUDIĆU ‘Mislim da su figure na šahovskoj ploči malo krivo postavljene’

Autor:

Zagreb, 23.05.2024. - Konferencija za medije Armina Hodžića na temu "Glavna Skupština Ujedinjenih naroda o Rezoluciji: Međunarodni Dan refleksije i komemoracije Genocida u Srebrenici 1995. godine".
Na fotografiji Dalija Orešković.
foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

HINA/Edvard ŠUŠAK

Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i partner vladajuće većine, gostovao je na televiziji N1 gdje je komentirao preuzimanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

Hodžić kaže očekuje da će Turudić svoju dužnost obavljati odgovorno i u skladu s Ustavom i zakonima.

“Važno je da vidimo kako će djelovati, hoće li se ono oko čega se stvara fama pokazati istinitim. Najbolje mjerilo će biti njegov rad. To je izuzetno važna uloga i funkcija, a mislim daj e on iskusan i svjestan toga. Ja se samo nadam da neće upasti u zamku dokazivanja zbog svega što je prethodilo njegovom imenovanju”, rekao je.

“Volio bih da pustimo čovjeka da počne raditi svoj posao da bismo mu mogli dati ocjenu”, dodao je Hodžić.

Bio je izložen i privatno i poslovno i ne sjećam se državnog odvjetnika koji je u težim okolnostima dolazi na tu funkciju, ali s obzirom da je iskusan vjerujem da će se znati nositi s time”, ustvrdio je Hodžić.

Smatra da su važni kapaciteti rada u DORH-u i USKOK-u.

PREUZIMA DUŽNOST Kontroverzni Ivan Turudić poručuje da se ne boji ‘osinjeg gnijezda’

“Potrebno je osigurati uvjete jer predmeta je puno i neki su gigantski. Važno je i da sve pravosudne institucije budu neovisne”, naveo je.

O Miloradu Pupovcu na čelu Odbora za manjine kojeg DP ne želi vidjeti na toj poziciji, kaže da svatko ima pravo to biti, uključujući i Pupovca.

“Tih odbora u Saboru je jako puno, svatko od nas je član u prosjeku tri odbora. Određuju se kvote i kvotu koju dobije određeni saborski Klub, on određuje tko je predsjednik i potpredsjednik tog odbora”, kaže Hodžić.

“Mislim da nikada prije niste čuli da je bilo tko rekao da ne želi da neka osoba bude na čelu nekog odbora. Mislim da su figure na šahovskoj ploči malo krivo postavljene“, rekao je.

“Tu se ne radi ni o kakvoj većini i manjini i tu ne smije biti podobnih i nepodobnih i onda svi mogu reći da mu se ne sviđa predsjednik ovog ili onog odbora jer onda ulazimo u neku spiralu i to nema smisla”, rekao je Hodžić za N1.

PUPOVAC ‘Glasanje o odboru za manjine odgođeno dok se ne stišaju strasti’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 2 mjeseca

Njihov dečko Turudić imat će pune ruke posla oko zataškavanja i skrivanja dokaza aktualne mafije koja ga je i postavila. Osim skrivanja dokaza biti će napada i pritisaka na medije.