ODLIČNE VIJESTI Investicija koja pozicionira Milnu u turističko središte

Autor:

FOTO: Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije

Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije do kraja 2024. planira dovršiti drugu fazu projekta rekonstrukcije obale u Milni na otoku Braču, a 2 milijuna eura vrijedno ulaganje omogućit će i vezivanje do 50 komunalnih i 30 nautičkih vezova

Druga faza proširenja luke u Milni, vrijedna dva milijuna eura, uskoro će značajno unaprijediti kapacitet i infrastrukturu ove otočne luke. Ovaj projekt uključuje izgradnju nove šetnice i proširenje parkirališta, što će znatno poboljšati funkcionalnost luke.

Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije planira završiti ovaj opsežan projekt do kraja 2024. godine. Radovi obuhvaćaju uređenje 412 metara obale između hotela Sidro i katamaranskog pristaništa kod crkve Sv. Nikole.

Rekonstrukcija postojeće, ruševne obale uključuje proširenje obalnog zida na 5,5 metara, u skladu s postojećom linijom obale. Nova struktura, s minimalnom dubinom od tri metra, omogućit će vezivanje do 50 komunalnih i 30 nautičkih vezova.

Projekt uključuje i izgradnju nove šetnice i proširenje parkirališta, što će znatno poboljšati funkcionalnost luke, a predviđeno je i dodatno mjesto za privez drugog katamarana

Ovaj projekt također predviđa dodatno mjesto za privez drugog katamarana, što će biti posebno korisno tijekom ljetnih mjeseci kada se dva katamarana istovremeno nalaze na vezu. Iza novog obalnog zida izgradit će se šetnica širine dva metra, opremljena klupama i zelenilom te parkiralište s kapacitetom za 65 vozila, što će olakšati promet i povećati broj parkirališnih mjesta u naselju koje trenutno ima manjak parkirnih kapaciteta. Također će biti postavljena lučka oprema poput ormarića za opskrbu plovila strujom i vodom te javna rasvjeta.

Ukupna površina zahvata je 2083 metra kvadratna, a vrijednost radova iznosila je preko 2 milijuna eura. Radove izvodi tvrtka MARCONI INŽENJERING d.o.o. iz Splita, a planirani rok završetka je sredinom srpnja 2024. godine. Podsjetimo, prva faza projekta, koja je započela u siječnju 2012. godine, uključivala je izgradnju novog katamaranskog pristaništa duljine 94 metra, koje sada služi kao iskrcajno mjesto za ribare. Ovaj projekt značajno će unaprijediti lučku infrastrukturu Milne, omogućujući bolje upravljanje prometom i povećavajući smještajne kapacitete za vozila i plovila. Očekuje se da će završetak radova donijeti nove mogućnosti i povećati atraktivnost Milne kao turističkog i gospodarskog središta na otoku Braču.

Trećom fazom izgradnje luke predviđeno je uređenje i dogradnja obalnog pojasa za 120 komunalnih plovila, čime će se značajno unaprijediti kapacitet i funkcionalnost luke te stvoriti bolje uvjete za lokalno stanovništvo.

FOTO: Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
isabelkedem223

prije 1 mjesec

Žao mi je što sam ovo stavio na internet, ali nemam drugog izbora nego ispuniti svoje obećanje dr. APATI, moćnom bacaču čarolija koji mi je pomogao vratiti mog bivšeg muža koji je već bio dva tjedna bez pozdrava sa mnom. tako bolno iskustvo za mene jer on je moja prva ljubav i moj život se vrti oko njega, ali kada me je ostavio zbog druge dame, lila sam suze i pokušala sve da ga zaboravim, ali duboko u mom srcu to je bilo tako nemoguće jer sam ga toliko voljela usprkos boli od koje sam patio. Jedne vjerne večeri pročitao sam komentar o dr. APATI, moćnom bacaču čarolija koji može pomoći vratiti bivšeg ljubavnika ili spojiti razoreni dom i više, isprva je bilo kao šala jer nikad nisam vjerovao u magiju. a dr. APATA mi se dokazuje dovodeći svog muža kući nakon dva dana njegove ljubavne čarolije na mom mužu. hvala dr. APATA što si me ponovno učinila kompletnom ženom i vratila izgubljenog ljubavnika, nastavit ću dijeliti ovo kome je možda važno popraviti sve u braku, umjesto da dijelim suze ili prolazim kroz srčani udar, samo ljubazno kontaktirajte dr. APATU NA njegovu kontakt e-adresu ispod ([email protected]), samo ga kontaktirajte i vidite što on može učiniti. Također možete nazvati WhatsApp putem njegovog broja +447307347648. Sretno vama koji ste ikada dali ovu probu. Pozdrav! Samo kontaktirajte dr. APATU na njegovu adresu e-pošte za kontakt u nastavku ([email protected]), samo ga kontaktirajte i vidite što on može učiniti., Također možete nazvati WhatsApp preko njegovog broja +447307347648, sretno