HNS osudio govor mržnje Petra Škorića

HINA/ Denis CERIĆ

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oštro je u srijedu osuila govor mržnje koji je dugogodišnjoj istraživačkoj novinarki HRT-a Maji Sever uputio HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

“Njegov Facebook status u kojem između ostalog stoji kako je „licemjerno da emisiju Hrvatska uživo uređuje osoba koja mrzi sve što je hrvatsko“ smatramo nedopustivim”, poručuju iz HNS-a.

Dodaju da takvoj retorici u javnom prostoru nema mjesta, te podsjećaju Škorića da je Maja Sever kao ratni reporter izvještavala sa svih ratišta u Hrvatskoj tijekom Domovinskoj rata, kao i s ratišta u BiH.

“Istodobno, izražavamo žaljenje što je Maja Sever kao novinarka i urednica u Informativnom medijskom servisu HRT-a, koja je sudjelovala u mnogim velikim projektima Hrvatske televizije, ostala bez emisije Hrvatska uživo nakon gotovo 14 godina.

Podsjećamo da se nitko ne smije miješati u uređivačku politiku javne televizije, pa to nećemo činiti niti mi, no ovim putem se u ime svih članica i članova HNS-a možemo zahvaliti Maji Sever i cijelom njezinom timu ljudi, koji su, kako je i sama urednica emisije rekla, pomicali zidove i mijenjali svijet.

I HNS-ovi dužnosnici često su gostovali u emisiji Hrvatska uživo, te se danas kao stranka možemo zahvaliti i na korektnom izvještavanju, ali i konstruktivnoj kritici koja nas je poticala da budemo još bolji.

Sretno u svim daljnjim izazovima, kako poslovnim, tako i privatnim, sigurni smo da ovo nije kraj, nego neki novi početak”, stoji u HNS-ovom priopćenju.

Komentiraj