Predstavnici Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) i Hrvatske narodne stranke (HNS) ocijenili su u utorak na konferenciji za novinare da se “država prema riječkom aerodromu ponaša maćehinski” te da je njegova uspješna uprava nepravedno kažnjena zbog pozitivnog poslovanja.

Primorsko-goranski dožupan i predsjednik primorsko-goranskoga HNS-a Marko Boras Mandić rekao je da predstavnici mjerodavnog ministarstva na skupštini riječke Zračne luke nisu prihvatlili izvještaj o radu njezine uprave zbog ugovora s Croatia Airlinesom za marketinško oglašavanje, čija je osnova bila otvaranje linije prema Muenchenu i Londonu. Istaknuo je da iz države tumače kako uloženi novac nije opravdao očekivanja.

Podsjetio je da je riječka Zračna luka prije četiri godine bila pred kolapsom, da je broj putnika bio pao, da su bili veliki financijski gubici te kako je bilo vidljivo da se ona neće pretvoriti u prometnu okosnicu razvoja gospodarstva i turizma.

Uprava je u prošle četiri godine povećala broj putnika tri puta, Zračna luka posluje bez državnih subvencija, troškovi zaposlenih znatno su smanjeni, uređena je zgrada Zračne luke, a njezin Muzejski terminal dobio je međunarodna priznanja, istaknuo je Boras Mandić.

Također je rekao kako je zabrinut za daljnji razvoj riječke Zračne luke i zaključio da je takvo ponašanje preslik ponašanja države prema Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i vlastitoj imovini koju ima na području županije i koju je dužna staviti u funkciju.

Načelnica općine Omišlja i potpredsjednica omišaljskoga SDP-a Mirela Ahmetović rekla je da je država – u trenutku kada su operativni prihodi riječke Zračne luke 2015. rasli za 20 posto u odnosu prema prošloj godini i kad je broj putnika povećan za 31 posto, a uprava se samoinicijativno odrekla državnih subvencija, koje su godinu prije iznosile oko tri milijuna kuna – glasovala protiv godišnjeg izvještaja direktora o stanju i poslovanju društva. Istaknula je da je istodobno financijsko izvješće prihvaćeno te je ocijenila da je iskazano nezadovoljstvo radom društva samo jedan od načina da se otvori mjesto za još jednog kandidata iz HDZ-ovih redova.

Komentiraj