HKDU predstavio novu političku platformu i najavio izlazak na lokalne izbore

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska krščanska demokratska unija dr. Marko Veselica (HKDU) u subotu je na izvanrednom saboru donijela odluku o promjeni naziva stranke u kojem se više neće koristiti ime dr. Veselice, izabrano je novo Predsjedništvo te predstavljena nova politička platforma za djelovanje u koaliciji s Hrvatskom demokratskom strankom i drugim strankama sličnog političkog svjetonazora i programa utemeljenog na zasadima demokršćanstva i dobrobiti hrvatske države, priopćeno je iz HKDU-a.

Predsjednik HKDU-a Dean Golubić obrazložio je da je promjena imena HKDU-a napravljena na zamolbu obitelji nedavno umrlog dr. Marka Veselice.

U Predsjedništvo HKDU-a izabrani su članovi stranke po regionalnom ustrojstvu na način da su u njega ušli članovi iz različitih hrvatskih krajeva od Dalmacije do Međimurja.

Golubić je istaknuo kako mu je cilj aktivirati članstvo stranke s novom političkom platformom koja je otvorena za suradnju sa svim političkim strankama i udrugama kojima je dobrobit i razvoj Hrvatske na prvom mjestu, krenuti u političku utakmicu.

Prvi test, rekao je bit će lokalni izbori na koje HKDU s koalicijskim partnerima ili samostalno izlazi u brojnim gradovima, općinama i županijama, uključivo i Grad Zagreb od mjesnih odbora, gradskih četvrti, skupštine.

Golubić je najavio da će s koalicijskim partnerima HKDU istaknuti i kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, o čemu će stranka izvijestiti za nekoliko dana.

Zajedničkoj političkoj platformi HKDU-u su se do sada priključili HDS, Pokret zajedno i Ujedinjena stranka prava, navodi se u priopćenju.

Na saboru HKDU-a izabrano je i Vijeće od svih četiriju stranaka koje će izraditi programa zajedničke političke platforme kojoj je jedan od ciljeva, rekao je Golubić, ‘osnaživanje jednoj centra moći odlučivanja u Republici Hrvatskoj’.

HKDU je za snaženje ili premijera kao hrvatskog kancelara sa svim ovlastima i odgovornošću ili za predsjednički sustav po uzoru na SAD, rekao je predsjednik HKDU-a.

Komentiraj