HAK Promet vrlo gust na svim cestama, višesatna čekanja na graničnim prijelazima

HINA/Tomislav Pavlek

Na većini cesta u smjeru mora promet je vrlo gust, kao i na ulazu na otok Krk, srednje gust u smjeru unutrašnjosti. Na pojedinim graničnim prijelazima zabilježena su i višesatna čekanja, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Autocesta A1:

  • kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km, kod naplatnih postaja Demerje nema dužih čekanja;
  • promet teče uz povremene zastoje i u koloni u pokretu između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru mora (nekoliko prometnih nezgoda);
  • između čvorova Ogulin i Brinje na 98. +500 km u smjeru mora vozi se usporeno (zbog teretnog vozila u kvaru);
  • kod čvora Gornja Ploča u smjeru Zagreba prometuje se usporeno (prometna nezgoda oko 500 m prije čvora Gornja Ploča, vozila su uklonjena od 09,00 sati).

Istarski ipsilon:

  • zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Pula-Mali Lošinj-Zadar, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Svi trajekti i ostali katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Komentiraj