HINA/ Dario GRZELJ/ mm

HAK Opreznije voziti autocestom A1 između odmorišta Jasenice i čvora Maslenica u smjeru Splita

Zbog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb (11.km+500 ) nakon tunela Veliki Gložac u smjeru Rijeke savjetuju povećani oprez, javlja Hrvatski autoklub.

Opreznije treba voziti autocestom A1, između odmorišta Jasenice i čvora Maslenica (na 24.km) u smjeru Splita, zbog predmeta na kolniku, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionici državne ceste DC1 u Kninu zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2 vozi se naizmjence, jednim trakom (do 14. srpnja). Promet je zabranjen vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-čvor Šibenik (A1-čvor Pirovac (A1)-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Do 15. svibnja do 17:00 sati bit će zatvorena županijska cesta ŽC5068 Vrata-Fužine-Križišće na željezničko-cestovnom prijelazu Plase u oba smjera. Obilazak: Hreljin-Meja-Gornje Jelenje (DC24, DC23 i ŽC5060).

Danas (14.svibnja) od 9:00 do 18:00 sati, zbog održavanja autoutrke bit će zatvorena državna cesta DC56, od Skradina do Lozovca. Obilazak je autocestom A1.

Radovi na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče u tunelima Brinje i Mala Kapela vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno, A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić (1+390 do 4+390 km) te između Zaprešića i Zaboka (od 20.+300 km do 18.+100 km); A3 Bregana-Lipovac zbog izgradnje novog čvora Lipovljani zatvorena je južna strana kolnika (smjer Lipovac) te se promet odvija dvosmjerno sjevernom stranom kolnika od 117+400 km do 120+900 km; A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8), DC525 u Pleternici zbog radova na rekonstrukciji željezničko cestovnog prijelaza.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestima Mostanje i Tušilović, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu, DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, na dionicama Zaton Doli-Bistrina; DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Granični prijelazi

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Brod.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlaz osobnih vozila.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike mole za strpljenje i razumijevanje.

Radovi na graničnim prijelazima:

Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa; Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj