Za sav promet zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC1 Gračac-Knin, most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, Paški most, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 22,50 sati. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb te stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila. Jak vjetar puše na A6 između Kikovice i tunela Tuhobić (vozi se uz ograničenje brzine).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama: u Lici, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji:
DC1 Vaganac-Udbina, DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA – g.ž.LS), DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije.

Promet osobnih vozila povremeno je pojačan na graničnim prijelazima:na ulasku: Pasjak, Bajakovo, Slavonski Brod i Maljevac; na izlasku: Bregana, Metković i Macelj; u oba smjera: Vinjani Donji i Stara Gradiška.
U prekidu su: katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Rijeka-Rab-Novalja, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Korčula i Split-Vis-Split; trajektne linije: Brestova-Porozina, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen, Split-Supetar, Split-Rogač, Sumartin-Makarska, Drvenik-Sućuraj i Vis-Split; brodske linije: Zadar-Preko i Mali Lošinj-Susak-Unije.

Komentiraj