Mjestimice mokrih i skliskih kolnika od kiše ima Lici, Gorskom kotaru te dijelu Dalmacije, javlja jutros Hrvatski autoklub koji vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, zbog jakog je vjetra promet zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Jak vjetar puše i na autocestama: A1 između tunela Bristovac i vijadukta Božići te autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog opasnosti od naleta na srnu vozi se uz ograničenje brzine na autocestama: A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Ikea; A4 Goričan-Zagreb između čvorova Goričan i Čakovec, oko 9. km.

Na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, zbog mobilnih radova košnje centralnog pojasa, od 17. km do čvora Karlovac u smjeru Rijeke, zatvoren je pretjecajni trak u zoni radova.

Danas, u 9:30 sati u trajanju od 15 minuta, zbog radova za sav promet bit će zatvoren izlaz s riječke obilaznice na autocesti A7, na čvoru Rujevica.

Večeras, 10. svibnja od 22 sata do 11. svibnja do 06 sati zbog tunelske vježbe u tunelu Bisko, bit će zatvorena autocesta A1 između čvorova Dugopolje i Bisko. Obilazak u smjeru Dubrovnika: izlaz s čvora Dugopolje – kružni tok „PODI“ (državna cesta D1) – županijska cesta Ž6260 – državna cesta D220 – čvor Bisko, a u smjeru Zagreba: izlaz s čvora Bisko – državna cesta D220 – županijska cesta Ž6260 – kružni tok „PODI“ (državna cesta D1) – čvor Dugopolje.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku graničnom prijelazu Bajakovo.

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. HAK korisnike moli za strpljenje i razumijevanje.

Radovi na graničnim prijelazima:

  • Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
  • Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Komentiraj