HINA/Tomislav Pavlek/tp

HAK Gust promet i povremeni zastoji prema moru

Zbog požara i dima uz autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani, na 147. +300 km u smjeru Lipovca, vozi se uz ograničenje brzine, javlja Hrvatski autoklub. Vozačima savjetuju da voze opreznije.

Zbog vrlo gustog prometa kolone su na slijedećim cestama: A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 7 km, na naplati Demerje nema kolone, u smjeru mora povremeni zastoji; povremeni zastoji i vožnja u koloni u pokretu na dionici od Zagreba do čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora; zbog očevida prometne nesreće (vozila su izvan tunela na zaustavnom traku), pred tunelom Sveti Rok u smjeru Splita kolona vozila u pokretu je oko 18 km.

ZAGREBAČKA OBILAZNICA (A3) na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Jankomir i čvora Buzin prema naplati Lučko nema više kolone.

A3 BREGANA-LIPOVAC pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona teretnih i osobnih vozila na izlasku je oko 7 km.

ISTARSKI IPSILON zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 5 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon; pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km.

A7 RUPA-DIRAČJE pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona osobnih vozila je oko 800 m; pred naplatom Rupa u smjeru Zagreba kolona je oko 400 m.

MOST KRK kolona vozila na izlazu s otoka Krka prema kopnu je oko 3 km, a na ulazu u smjeru Krka oko 1 km.

Pred tunelom Sveti Ilija (CP Biokovo) u oba smjera kolona je oko 1,5 km, čekanja oko 10-15 minuta uz povremena zatvaranja tunela u smjeru sjevera.

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, riječkoj (A7) i zagrebačkoj obilaznici (A3), Krčkom mostu, državnoj cesti DC1 osobito na prilazima Slunju i Kninu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te Srbijom i Crnom Gorom.

Privremene regulacije prometa povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice “Oluje” 5. kolovoza:

u Slunju se tijekom subote očekuje veći broj posjetitelja, a na državnoj cesti DC1 kroz Slunj mogući su zastoji. Vozače pozivamo na strpljenje i razumijevanje ili korištenje obilaznih prometnica; zbog proslave 22. obljetnice “Oluje”, 5. kolovoza od 07:00 sati do 06.08. u 00:00, bit će zatvorena DC33 u Kninu – Trg Oluje, Ulica dr. Franje Tuđmana i Ulica kralja Zvonimira, a od 10:00 do 13:00 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC1- Ulica 4. gardijske brigade, 5. kolovoza od 21:00 do 21:05 zbog bakljade povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije “Oluja” kratkotrajno će se obustaviti promet u oba smjera na državnoj cesti DC102, u zoni mosta Krk

Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u: subota, 5. kolovoza, od 04 do 23 sata, nedjelja, 6. kolovoza, od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35), DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo, DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, trajekt na liniji Drvenik Veli – Drvenik Mali – Seget Donji – Trogir plovi po subotnjem redu plovidbe, a ne po blagdanskom.

Komentiraj