HAJDUKOVIĆ: “S HDZ-om nikada i ni pod kojim uvjetima nema velike koalicije”

Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković poručio je u petak kako “nikada i ni pod kojim uvjetima nikakve velike koalicije neće biti”, odlučno time odbacujući mogućnost velike koalicije njegove stranke i HDZ-a na koju su upozorili Demokrati, stranka bivšeg SDP-ovca Miranda Mrsića.

“Ne znam na koji način i tko sve to mora reći, od predsjednika stranke, mene osobno, glavnog tajnika, da sa HDZ-om, koji je opterećen korupcijom, aferama, nema nikada i ni pod kojim uvjetima nikakve velike koalicije”, izjavio je Hajduković novinarima u Saboru.
Na opasku da Demokrati moraju na nečemu temeljiti svoja razmišljanja, uzvratio je kako “stvarno ne zna na čemu ih temelje” te za pojedinosti uputio na tu stranku.

“Svi relevantni ljudi u stranci, odnosno njenom vodstvu, decidirano su rekli da nema nikada i ni pod kojim uvjetima koalicije sa HDZ-om”, opetovao je SDP-ovac.

Upitan gdje SDP vidi koalicijski potencijal odgovorio je kako su “to su svi koji se bore protiv korupcije, koji prihvaćaju osnovne ustavne i vrijednosti za koje se SDP zauzima”.
Hajduković kaže i da se “poslala vrlo loša poruka” fotografijom na kojoj su u istoj loži u zagrebačkom HNK-u gradonačelnik Zagreba i USKOK-ov optuženik Milan Bandić i glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić.
“Mislim da se poslala vrlo loša poruka i baš zbog takvih poruka nije čudno da građani gube povjerenje u institucije”, rekao je SDP-ov zastupnik.

Hajduković nije htio komentirati špekulacije po kojima bi se SDP-ovu europarlamentarku Biljanu Borzan ‘guralo’ na čelno mjesto u stranci, umjesto Davora Bernardića.
“Ne bih to komentirao, ne znam što da kažem”, izjavio je.

Komentiraj