HAJDAŠ DONČIĆ “Najlaške je ući u maloprodajni lanac i zavladati na mala vrata hrvatskim gospodarstvom”

Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar pomorstva, prometa, infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić komentirao je u današnjem ‘Novom danu’ N1 televizije stanje u Agrokoru.

Hajdaš Dončić kaže da su problemi u Agrokru nastali prije godinu, godinu i pol dana i da su povezani s kupovinom Mercatora. “Mercator je bio skup, a slovensko tržište nije preveliko da bi se tako brzo vratilo”, kaže Hajdaš Dončić navodeći kako Vlada Zorana Milanovića nije znala za stanje u tvrtki.

U Agrokoru vidi dio političkog utjecaja, posebice Putina i Kremlja na Hrvatsku. “Najlaške je ući u maloprodajni lanac i zavladati na mala vrata hrvatskim gospodarstvom”, poručuje.

Smatra da tvrtke u sustavu Agrokora nisu u nikakvoj opasnosti. “Po meni je opasnost za stotinjak zaposlenih u Agrokorovom neboderu, u upravi koncerna, ali za radnike ne vjerujem da su u opasnosti, ali se treba boriti za njih”, kaže i dodaje da se mora spasiti male proizvođače, a Agrokor sam naći modele restrukturiranja.

Upitan zašto se dogodio tajni sastanak Vlade i vjerovnika, Hajdaš Dončić kaže: “Zato što su sad lokalni izbori, a ljudi nemaju dobro mišljenje o Ivici Todoriću, a HDZ-ovoj je Vladi stalo da se okoriste o njega, ali to je isključivo kupovina novih cipela.”

Komentiraj