Patrik Macek/PIXSELL

Grmoja: SDP je odbio i Most, mogu se predomisliti do utorka

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja rekao je u subotu da je SDP odbijanjem njihova prijedloga o nestranačkom premijeru i trojnoj vladi – odbio i Most,  koji će mu do utorka dati šansu da se predmisli u slučaju da Mostov prijedlog prihvati HDZ.

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović izjavio je ranije da to što je SDP-ov Glavni odbor neodrživom ocijenio mogućnost tripartitnog saveza s HDZ-om i Mostom, ne znači da su odbili Most.

No, Grmoja je u izjavi Hini rekao kako je SDP odbio oba Mostova prijedloga, o nestranačkom premijeru i trojnoj vladi, i da je samim time odbio i Most.

„Mi ćemo sada pričekati odgovor HDZ-a i ako ta stranka zauzme stav poput SDP-a – onda neka te dvije stranke nađu modalitet za izlazak iz ove pat pozicije. A ako HDZ prihvati Mostove prijedloge, nastavit ćemo razgovore s njima s time da SDP najdalje do utorka, kada imamo Nacionalno vijeće, može promijeniti svoju odluku“, rekao je Grmoja, dodavši da im drže otvorena vrata.

Vezano uz Milanovićevu izjavu da će Most sam rezimirati tko ih je stvarno odbio, tko ih je ponizio, tko ih je pokušao likvidirati, tko ruši u njihovim sredinama, Grmoja je rekao da nisu mislili da bilo tko iz redova HDZ-a i SDP-a tko ima veze s kriminalom bude blizu vladi, a kamo li u vladi.

Glavni odbor SDP-a u subotu je jednoglasno neodrživom ocijenio mogućnost tripartitnog saveza s HDZ-om i Mostom te još jednom podržao predsjednika stranke Zorana Milanovića kao mandatara za sastavljanje nove vlade, no Milanović je kazao kako to ne znači da su odbili Most, nego HDZ.

HDZ je priopćio kako su očekivali da će „antireformski SDP odbiti prijedlog Mosta, jer Zoran Milanović cijeli tjedan pokušava izvesti puzajući državni udar – na silu formirati saborsku većinu i svim sredstvima onemogućiti pobjedničke reformske snage da formiraju novu Vladu“.

Komentiraj