Grčić: Za rast zaslužna bivša Vlada; Šuker: Ovo je isključivo posljedica ulaska u EU

Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov saborski zastupnik Branko Grčić u utorak je za rast hrvatskog gospodarstva rekao da je zasluga bivđe Vlade. “Sve u prvoj polovici godine pripisuje se radu bivše, a ono što će se događati u drugoj polovici godine biti će rad aktualne Vlade”, rekao je Fečić.

Prema prvim procjenama Državnog zavoda za statistiku, hrvatski bruto domaći proizvod u prvom kvartalu porastao je za 2,7 posto u odnosu na prvi kvartal 2015. godine. “To je šesti kvartal za redom da bilježimo rast. To znači da smo napravili dobar posao”, rekao je Grčić koji vjeruje da će se ‘nefukcioniranje aktualne Vlade’ odrziri na rezultate u ostatku godine.

Kaže kako privatni sektor dobro održauje svoj posao, ali kako bi Vlada morala raditi bolje.

S druge strane, HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker kaže kako je za rast BDP-a najzaslužniji izvoz i osobna potrošnja. Naglašava da je rast izvoza posljedica ulaska Hrvatske u Europsku uniju, čime su poduzetnici dobili mogućnosti koje ranije nisu imali.

O izjavi da je za rast zaslužne bivša Vlada, Šuker kaže da ne zna čime su to oni zaslužiili. “Ovo je isključivo posljedica ulaska Hrvatske u Europsku uniju”, rekao je Šuker.

Komentiraj