GORAN RADMAN NAJAVIO TUŽBE I UPOZORAVA: Moja smjena mogla bi imati opasne posljedice po HRT kao i po Republiku Hrvatsku

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a,  sazvao je u 15 sati izvanrednu konferenciju za medije. Njegovo obraćanje javnosti stiže nakon što je na današnjoj sjednici Odbora za informiranje, informatizaciju i medije prihvaćen prijedlog njegova razrješenja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a. Nakon toga prihvaćen je prijedlog za postavljanje na tu dužnost Sinišu Kovačića.

“Procedura koja je prethodila za moje razrješenje bila je korumpirana i delegitimirana. U meritumu zahtjeva ne stoji ništa što bi moglo poslužiti kao zakonita osnova za moje razrješenje. Ukoliko se prihvate tako obrazloženi razlozi to mi moglo imati opasne posljedice po HRT kao i po Republiku Hrvatsku”, kazao je Goran Radman, prenosi portal Jutarnji.

“Nemam nikakave dileme da je i motiv i povod isključivo političke naravi i da se mene miče isključivo zbog toga. Dokazivat ću svoju nevinost, ali i ukazivati na činjenicu da čitavo vrijeme svoga mandata svoj posao radim pošteno, odgovorno, politički nepristrano. Sve optužbe su bile isključivo i jedino zato da se moj autoritet kao ravnatelja pokoleba i da mi se oteža ispunjavanje obaveza. Kad je riječ o mojim osobnim razlozima, ovu odluku doživljavam relaksirajućom jer je ovo razdoblje bilo teško i scrpljujuće, pa gotovo i nemoguće, pogotovo za ugrožavanje moje obitelji, života, imovine… Ali želim upozoriti da ovo što se sada događa nije utemeljeno zakonom. Nisam služio ni jednoj stranci i moram reći da sam zahvalan velikom broju suradnika zvog rezultata koje smo uspjeli postići. Nadam se da ćete imati priliku pogledati te podatke”, rekao je Radman te nastavlja:

“Ja sam do sada već dizao tužbe zbog klevete. Ono što sam maloprije rekao odnosilo se na izjave koje su na moj račun u zadnjim danima izrečene, a kojima se htjelo opravdati razloge za moje smjene. Niti jedan od izrečenih stavova vodećih političara stranaka nije točan. Nikada nisam zatečen u sukobu interesa. Isto tako se navodilo da sam ja ljude smjenjivao, davao otkaze, to nije istina. Isto tako se čulo dam ignorirao, zanemarivo provoditi odluke Sabora, a ja mogu reći da nisam postupao nezakonito. Ako sam mislio da je nešto nelegitimno, o otme sam javno govorio i nisam htio dopuštati političke pritiske”, piše Jutarnji.

O Siniši Kovačiću, koji je predložen za novog ravnatelja kaže:

“Ja sa svoje strane, ako se to dogodi, kolegi Kovačiću ću čestitati i učiniti sve sa svoje strane da mu omogućim da dužnost preuzme što mirnije. U kojoj mjeri je Kovačić nepristrani izbor, to ćete morati s njime razgovarati i pratiti kroz njegov rad, ukoliko sutra bude imenovan.”

– Bio sam u sličnim okolnostima 90’te razrješen glavnog direktora Radio-televizije Zagreb. I bilo mi je dovoljno da budem ravnatelj HRT-a i samo jedan dan, a evo potrajalo je tri godine. I dao sam sve od sebe za ovu kuću – kazao je Radman o motivima da postane ravnatelj HRT-a, prenosi Jutarnji. “Priznajem da su neke odluke koje sam donosio bile nedovoljno promišljene, donio sam neke loše kadrovske odluke. Ovih godina bilo je i loših odluka, ali mislim da smo značajno smanjili korupciju i curenje novca ove kuće prema interesnim i političkim skupinama. To me koštalo i prijateljskih i suradničkih odnosa”, dodao je.

Komentiraj