HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ /ds

GLASOVAC ‘Dužnosnici Ministarstva znanosti mjesečno koštaju 300.000 kuna’

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ima četiri državna tajnika i pet pomoćnika ministara, pomoćnici pokrivaju funkcionalna područja kao i ranije i nema ih ništa više nego u mandatu ranijeg ministra, njihove plaće mogu se vidjeti u imovinskim karticama, a zbrajati ih nema smisla, odgovorio je u petak premijer Andrej Plenković SDP-ovoj Sabini Glasovac, koja je ustvrdila da državni dužnosnici u Ministarstvu građane mjesečno koštaju 300.000 kuna.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je rekorder među ministarstvima sa 10 pomoćnika i državnih tajnika, rekla je Glasovac na aktualnom satu Hrvatskog sabora, prozivajući vlast za gomilanje administracije.

U Ministarstvu poljoprivrede HDZ-ovi donatori “pod rednim brojem 191” u kratkom roku napreduju do načelničkih mjesta, u Agenciji za poljoprivedu također se gomila administracija. Očito je vaša misija da zapošljavate stanačke simpatizere i unaprjeđujete donatore, spočitnula je premijeru.

Traži se način da se aktivira državna imovina

Vlada, u suradnji sa jednicama lokalne i regionalne samouprave, želi pronaći način da se državna imovina aktivira, Muzil može biti odličan primjer kako da postane dodana vrijednost, a ne da opterećuje Grad Pulu, odgovorio je premijer Borisu Miletiću (IDS), koji je problematizirao Vladin odnos prema državnoj imovini u Istri.

Ostale su značajne količine državnog zemljišta, bivših vojnih zona, od aerodroma do Muzila, teško je razumijeti zašto to toliko dugo traje, rekao je Miletić.

Plenković ističe da je “generalni trend aktivnosti” ministra državne imovine Gorana Marića da dobije cjelovitu sliku o neaktivnoj državnoj imovini. Naša je intencija da u suradnji s lokalnim jedinicama nađemo rješenje da se ta imovina aktivira, poručio je.

Komentiraj