FOTO: SNJEŽNA BAJKA Zimska fantazija u HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 3. prosinca u 18 sati postaje daleko kraljevstvo premijerom ‘Snježne bajke’, glazbeno-plesne, operno-dramske, hrvatsko-talijanske, primorsko-goranske zimske fantazije. Priča je to o odbjegloj kraljevni ledenog dodira koja je još kao malena djevojčica pobjegla u šumu, a koju osim čitavog njenog kraljevstva i publika pomaže pronaći.

U kolažu motiva mnogih popularnih bajki kao što su Snježna kraljica, Snjeguljica i sedam patuljaka, Trnoružica i drugih, izmjenjivat će se kratki dijalozi i svima poznati songovi i arije, ‘Tiha noć’, ‘Heigh Ho’, ‘Ding Dong’, ‘Zvončići’! Najmlađi posjetitelji doživjet će čaroban svijet koji iz omiljenih bajki što se generacijama čitaju pred spavanje stiže u ambijent Kazališta.

Sve to prema ideji Kreativnog tima ‘Zajca’, dirigenta Igora Vlajnića, dramaturginje Nataše Antulov te solista i članova zbora Opere. Bajkovite je kostime iz fundusa riječkog Kazališta odabrala Manuela Paladin Šabanović. Kraljevna je Vanja Zelčić, a kraljević Saša Matovina. Dobre vile su Leonora Surian, glumica Talijanske drame te nacionalne operne prvakinje Olga Šober i Mirella Katarinčić Toić. Kraljevićevi su pomagači Slavko Sekulić i Sergej Kiselev, a rudari i dvorjani su članovi zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Reprize ‘Snježne bajke’ su 5. prosinca u 10 i 12 sati, 6. prosinca u 10, 12 i 19 sati te 7. prosinca u 9 sati na velikoj pozornici HNK Ivana pl. Zajca.

Komentiraj