FOTO: Skulpture Orašara nova atrakcija Adventa u Zagrebu

Trg bana Jelačića od ovog vikenda ima novu adventsku atrakciju – ručno rađene unikatne skulpture Orašara u natprirodnoj veličini, čije autorstvo potpisuje Mario Miše, hrvatski umjetnik svjetskog glasa.

Divovski Orašari dio su projekta ‘Orašar i Kraljevstvo slatkiša’ koji je prostor knjižare Arkadija pretvorio u čarobno izdanje inspirirano svjetski popularnom Hoffmannovom bajkom ‘Orašar i kralj miševa’.

Orašari su čuvari vrata koja vode u Kraljevstvo slatkiša i bajkovitog ambijenta kojeg sve do 08. siječnja 2017. godine mogu besplatno obići svi zainteresirani posjetitelji. Uz izloge, koji su ukrašeni oslikanim platnima, bajkoviti svijet će u unutrašnjosti knjižare dočarati između ostalog i natprirodno veliki pokloni, kao i candy cane lizalice visoke šest metara.

Dva Orašara koji čitaju knjige, djelo su autora Maria Miše koji je svjetsku slavu stekao dizajnirajući, između ostalog, kostime i oglavlja za popularni film ‘Igre gladi’, anđeoska krila za Victoria’s Secret, suradnjom s Vivienne Westwood na humanitarnom projektu za djecu Anda te renomiranim institucijama kao što su Royal Opera House u Londonu te teatar Colon u Bogoti.

foto1

foto2

foto3

Komentiraj