Direkcija izbora Miss Hrvatske proslavila je 25 godina postojanja u društvu novinara i svih onih koji su način dio priče o uspjehu najljepših žena Hrvatske.

U tom dugom periodu od 25 godina iako nikada nismo osvojili krunu Miss Svijeta, imali smo velikih uspjeha, naša Anica Martinović, sada Kovač, bila je na korak do te titule, ali je zato plava haljina sa školjkama koju je kreirala Branka Donassy proglašena najljepšom na svijetu.

Fani Čapalija postala je najljepša Europljanka… Možda je došlo vrijeme da u godinama koje dolaze osvojimo i tu najveću titulu.

“Zadnje četiri godine bile su izrazito teške, no sada je to iza nas. S puno optimizma idemo naprijed. Želja nam je izboru vratiti zvjezdani sjaj, ali na novi i drugačiji način.” rekla je Maja Vračarić direktorica Direkcije Miss Hrvatske.

Ove godine održat će se 19 županijskih izbora te izbor za Miss Dijaspore. Kao i prošle godine, djevojke će se natjecati u pet kategorija – Talent, Sport&Fitness, Multimedija, Intervju i Top Model. Pobjednice ovih kategorija direktno će se plasirati u finale Miss Hrvatske. Kako bi bile što bolje djevojke će za svaku kategoriju imati svoje mentore.

Tihana Harapin Zalepugin mentorica je kategorije Top Model. Pobjednica u ovoj kategoriji potpisat će ugovor s agencijom Talia Model i tako imati priliku graditi karijeru modela.

Kategoriju Talent vode Zoran Škugor, glazbeni menadžer te Marina Mihelčić, plesni pedagog i medaljama obasuta twirlingašica, Adrijana Jurić.

Direcija Miss Hrvatske zadužena je za Kategoriju Multimedija, ali uz njih tu su i mentori Martina Požgaj glavna urednica mjesečnika Ljepota&Zdravlje za tiskane medije te strane jezike, Kristina Atletić, glavna vizažistica PROFOKUSA, Alen Ljubić, modni edukator Direkcije Miss Hrvatske educirat će djevojke o preparativnoj kozmetici i njezi tijela.

Kategoriju Sport&Fintess vodi zdravstveno – sportski centar MBS na čelu s mr. sc Martinom Mavrin Jelčić i dr. sc Asimom Bradićem, a kategoriju Intervju mentorira poznati novinar Nove TV, Davor Garić.

Mentori će djevojke pripremati i educirati u Hotelu Slavonija u Vinkovcima od 4. do 9. rujna za vrijeme održavanja poznate manifestacije Vinkovačkih jeseni koju će imati čast otvoriti naša aktualna Miss Hrvatske, Angelica Zacchigna.

Ove godine uz izbore organiziran je i veliki humanitarni projekt ‘Njegujmo život’ koji će buduća Miss Hrvatske predstavljati na izboru Miss Svijeta u kategoriji Beauty with a Purpose. Projekt je napravljen u suradnji s poznatom vinarijom Kutjevo d.d. Naime, najbolji kutjevački rose dobio je novu etiketu koju je dizajnirao Iggy Popović, u suradnji s modnom blogericom Ivanom Dobrovoljec, a butelje ovog vina će se moći kupiti na svim županijskim izborima kao i na pripremnim događanjima i glavnom izboru Miss Hrvatske. Dio od prodaje namijenjen je Udruzi Debra.
Jednu takvu butelju potpisanu od svih naših dosadašnjih Misica nova Miss Hrvatske nosit će za aukciju na dobrotvornom balu izbora za Miss Svijeta.

Za 25 godina postojanja napravljena je i nova raskošna kruna od srebra i cirkona koju je izradila zlatarnica Prahir s kojom će se okruniti svaka buduća Miss Hrvatske.

Komentiraj