Studio Rebus

FOTO: Hrvatski zdravstveni startup Meridda osvojio nagradu Startup Europe Awards

Meridda, najnoviji projekt hrvatske startup tvrtke Studio Rebus, ovaj mjesec je u Gradu Rijeci osvojio nagradu za najbolji zdravstveni startup na istaknutom europskom natjecanju Startup Europe Awards Croatia koje se odvija na inicijativu i uz podršku Europske komisije, u sklopu inicijative Startup Europe.

Kao pobjednički projekt, Meridda će biti predstavljen na najvećem startup natjecanju Startup Europe Awards, koje će se održati početkom 2017. godine u Bruxellesu.

Projekt Meridda čine hardversko-softverska rješenja za mjerenje i saniranje negativnih učinaka stresa. Sastoji se od pametne narukvice, web aplikacije i mobilne aplikacije. Mobilna aplikacija koja mjeri stres korisnika zamišljena je da djeluje na dvije platforme, iOS i Android te da ima kapacitet da mjeri stres koristeći senzore vlastitih pametnih narukvica ili konfiguracije samog smartphonea, a na temelju prikupljenih podataka određuje razinu stresa. Aplikacija ima i mogućnost kreiranja korisničkog profila koji korisnik ispunjava nizom osobnih i medicinskih podataka. Sukladno tim podacima, Meridda korisniku nudi personalizirane preporuke u vidu tehnika opuštanja, nutricionizma, vježbanja i dr.

Meridda login
Meridda login
GSR stress level
GSR stress level
Meridda stress analysis and report
Meridda stress analysis and report

Meridda trenutno ima funkcionalni beta prototip koji je testiran na desetak ljudi s više od 600 sati snimljenog materijala. Razvojni tim čine petorica iskusnih IT inženjera i developera, stručni medicinski suradnici te Tihana Petričević, osnivačica i direktorica tvrtke Studio Rebus.

“Velika nam je čast bila sudjelovati na ovom natjecanju i predstaviti naš projekt žiriju i široj publici. Predstavljanje Meridde u Bruxellesu za nas je velika odgovornost, ali ujedno i čast što imamo priliku predstavljati Hrvatsku s inovacijom u domeni zdravstva”, rekla je ovom prilikom Tihana Petričević,

Osim spomenute nagrade, hrvatski startup Meridda također je odabran kao jedan od najboljih 500 u Europi u ranoj fazi startupa na Pioneers Festivalu u Beču, Pirate Summitu, te natjecanjima Pioneers of the Balkan i Balkan Venture Forum.

meridda_color

Komentiraj