Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Fina upozorava na zadnji rok za predaju financijskih izvještaja

Četvrtak, 31. ožujka zadnji je rok poduzetnicima za predaju godišnjih financijskih izvještaja za prošlu godinu Financijskoj agenciji (Fina), a do srijede više od 65.000 obveznika još nije ispunilo tu zakonom propisanu obvezu.

“Od 1. siječnja do 30. ožujka 2016. u 13 sati navedene je izvještaje podnijelo 45.507 obveznika, što znači da više od 65.000 obveznika još nije ispunilo zakonom propisanu obvezu. Financijska agencija zaprima izvještaje u poslovnim jedinicama, u redovnom radnom vremenu te putem web aplikacije 24 sata dnevno”, objavila je Fina.

Navodi i da za ovo izvještajno razdoblje nema promjena u odnosu na dosadašnje podnošenje godišnjih financijskih izvještaja.

Naime, iako je od 1. siječnja 2016. godine na snagu stupio novi Zakon o računovodstvu, na predaju godišnjih financijskih izvještaja za 2015. godinu se, prema Uredbi o izmjenama i dopunama zakona o računovodstvu, primjenjuju odredbe Zakona o računovodstvu iz 2007. godine te za ovo izvještajno razdoblje nema promjena u odnosu na podnošenje godišnjih financijskih izještaja za 2014. godinu, stoji u priopćenju Fine.

 

Komentiraj