Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

EYOF: Bez hrvatskih odličja u Tbilisiju

Na 13. ljetnom olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji se do 1. kolovoza održava u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, među 3220 mladih sportaša iz 50 zemalja nastupaju i 33 hrvatska predstavnika koja se natječu u atletici, biciklizmu, gimnastici, judu, plivanju i tenisu.

Od plivača Karlo Noah Paut je osvojio šesto mjesto u finalu na 200 m slobodno te bio šesti u svojoj polufinalnoj skupini u disciplini 100 m leptir, dok je hrvatska štafeta na 4×100 m slobodno u sastavu Karlo Noah Paut, Marin Ercegović, Alen Mosić i Kristofer Marijan Rogić  bila peta u finalnoj utrci.

U disciplini 100 m slobodno nastupile su hrvatske plivačice Karla Kvesić  i Lucija Šulenta koje su kvalifikacijsku utrku završile na 38., odnosno 40. mjestu i time završile natjecanje u spomenutoj disciplini. Ivan Filipović je u kvalifikacijama isplivao 29. mjesto na 50 m slobodno. Hrvatska štafeta na 4×100 m mješovito u sastavu Karla Kvesić, Lorena Jerebić, Karlo Noah Paut i Kristofer Marijan Rogić natjecanje je završila osvojivši u kvalifikacijama 18. mjesto.

Od naših predstavnika u atletici najzapaženiji rezultat ostvario je sprinter Bruno Penezić koji je s osobnim rekordom od 10,99 bio drugi u svojoj kvalifikacijskoj skupini i time izborio nastup u u finalu utrke na 100 metara u kojoj je završio na sedmom mjestu.

U finalu utrke na 2000 m sa zaprekama Lora Ontl je bila 12, dok četvrto mjesto u kvalifikacijskoj skupini nije bilo dovoljno Danieli Pešić za plasman u finale utrke na 100 metara. Plasmane u daljnu fazu natjecanja nisu uspjeli izboriti ni skakač u dalj Marko Čeko koji je bio deveti u svojoj kvalifikacijskoj skupini, kao ni Nikola Klarić u disciplini 1500 m koji je kvalifikacije završio na osmom mjestu svoje skupine.

Osobni rekord Klare Barnjak u disciplini 100 m prepone bilo je dostatan za plasman na 18. mjesto u kvalifikacijama, dok je plasman u finale ostvarila skakačica u dalj Josipa Dragičević koja je u kvalifikacijama bila sedma, baš kao i bacačica diska Marija Tolj koja je u kvalifikacijama bila osma.

U disciplini 800 m za dječake odličnu utrku istrčao je Marino Bloudek koji je drugim najboljim vremenom kvalifikacija i osobnim rekordom ostvario prolaz u finale. U finalu utrke na 3000 m za djevojke nastupila je Elena Pažman koja je utrku završila na šestom mjestu.

Od natjecanja se oprostila tenisačica Anđa Karanušić koja je izgubila meč prvog kola od Rumunjke Prisacariu s 4-6, 6-1, 2-6, dok je  Karlo Suevich  u prvom kolu pobijedio Austrijanca Auingera sa 6-1, 6-2, u drugom je bio bolji od Slovenca Komaca sa 6-1, 6-4, da bi u trećem kolu doživio poraz od prvog nositelja Izraelca Oliela s 2-6, 2-6.

U utrci biciklista na kronometar Maja Perinović je u ženskoj konkurenciji utrku završila na 57. mjestu od 69 natjecateljica, dok je Tin Pavlić bio 42., a Viktor Potočki 58. u konkurenciji 100 biciklista.

Komentiraj